Maandag 26 september ondertekenen de burgemeesters van Alkmaar, Heerhugowaard, Purmerend en Zaanstad, samen met politie Noord-Holland en makelaarsverenigingen NVM-MVA en VBO Makelaar een convenant voor een strengere screening van kandidaat huurders.

Naast de eigen, interne toets van makelaarsverenigingen, kan met dit 'Stoplichtconvenant' een extra screening worden gedaan om te waken voor misdaden als hennepteelt, drugsproductie, mensenhandel, wapenopslag, illegale prostitutie, of gebruik door 'outlaw motor gangs'.

Makelaars bij NVM-MVA of VBO Makelaar controleren de identiteit, achtergrond, werkgever en kredietwaardigheid van de huurder. Als daartoe aanleiding is, kan de makelaar een screening bij de politie aanvragen. Bij een negatief advies worden door de politie geen verdere gegevens vertrekt.

De makelaars leveren na een politieadvies de gegevens van de huurder zelf bij de gemeente aan, die dan controleert of de huurder zich ook echt heeft ingeschreven. Zo niet, volgt een adresonderzoek. Een clausule in het huurcontract laat verhuurders het pand regelmatig controleren. Ook waken de makelaars voor overhandiging van bijvoorbeeld huurpenningen of borgstellingen.

Pin It
Bekeken: 3301x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/