Honderd jaar geleden vond in Noord-Holland een grote watersnoodramp plaats. Na die ramp werd duidelijk dat er meer aandacht moest komen voor dijken, het water en het land van de provincie. Om die reden werd de stichting WZNH opgericht, sinds 1 januari bekend als MOOI Noord-Holland.

Om bestuurders en andere belanghebbenden uit de provincie zich meer bewust te maken van het belang van een hoogwaardig landschap, werd woensdagavond bij MOOI in de Alkmaarse Emmastraat een lezing georganiseerd, de 17e Jan Wilslezing. Jan Wils was een invloedrijke architect uit Alkmaar.

Niemand minder dan Melanie Schultz van Haegen, hield deze keer de lezing. De Minister van Infrastructuur & Milieu vertelde over haar ervaring in de politiek met betrekking tot het milieu, het Noord-Hollandse landschap dat is ontstaan uit rampen en waterwerken, en het belang van aandacht hiervoor. Ook het feit dat gemeenten steeds meer keuzes zelf mogen maken wat betreft de inrichting is weer een stap vooruit, zegt Schultz.

De Alkmaarse wethouder Anjo van de Ven liet desgevraagd weten dat de regionale politiek "goed bezig" is, onder andere met vorming van een omgevingsvisie.

Pin It
Bekeken: 5249x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/