Al enige jaren zegt wielervereniging Alcmaria Victrix dat het Sportpaleis Alkmaar als wielerbaan alleen niet meer te exploiteren is. Er zijn nu gesprekken gaande tussen het Alkmaarse college en een externe partij - wie die partij is wil men niet bekendmaken - over de toekomst van het Sportpaleis. Dit meldt het NHD.

Het Sportpaleis heeft de enige grote wielerbaan van Nederland. De andere ligt in Apeldoorn en is vanwege technische problemen gesloten. Er worden al belangrijke nationale en internationale wedstrijden in Alkmaar houden, en de wielerbond wil er ook kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen organiseren.

Het Sportpaleis wordt daarnaast ook al gebruikt voor dance-events, concerten en dergelijke evenementen. De exploitatie van het Sportpaleis blijft echter een probleem, wat ook de reden is dat het college de erfpacht die 1 november 2015 verloopt niet heeft verlengd.

Alkmaarse college hoopt een samenwerking aan te kunnen aan met een ondernemer die het Sportpaleis met succes kan exploiteren. Na schriftelijke vragen van PvdA-raadslid Leo van Etten, ooit zelf leider van een wielerploeg, voegde het college eraan toe dat er altijd ruimte moet blijven voor verenigingen die afhankelijk zijn van de wielerbaan in Alkmaar.

De naam van Marco Kuiper is al een paar keer gevallen. Hij initieerde onder andere het Indian Summer Festival en organiseerde het tot en met 2013. Ook organiseerde hij in 2014 een concert van Marco Borsato in het Sportpaleis.

Pin It
Bekeken: 4475x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/