Heerhugowaard, 18 maart 2015. Maandag 16 maart is het leerlingrestaurant L’Estaurant van het ROC Horizon College in Heerhugowaard toegetreden tot Euro-Toques Nederland, de grootste restaurantvereniging van Nederland. Met dit lidmaatschap toont het leerlingrestaurant aan duurzaam te werken, pure producten te leveren met zo min mogelijk restafval. Aan de basis wordt aandacht besteed aan ambachtelijk koken, van natuurlijke, bij voorkeur streek- en seizoengebonden producten. Met het 'sabreren' van champagne door de burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard en sectordirecteur Monique Spaansen en de onthulling van het schildje is L’Estaurant officieel lid van Euro-Toques Nederland.
Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland, is zeer enthousiast over deze toetreding: “We verwachten van het ROC Horizon College dat ze bij haar leerlingen het besef van duurzaam koken bijbrengen. De kok in opleiding is de kok van de toekomst en als hij zijn vak ook op ambachtelijke wijze leert, kan hij keuzes maken. Wil ik werken met convenience producten en producten met E-nummers of ligt mijn hart bij het ambachtelijke en onderschrijf ik de Code van Eer.” De opleidingsmanager van de afdeling Horeca, Ronald Mulder, heeft met de toetreding een brug geslagen tussen zijn opleiding en de waarden van Euro-Toques, in de vorm van het omarmen van de Code van Eer, en dit zal hiermee een integraal onderdeel van de opleiding worden.