De oprichters van de Stichting Behoud GAS!Fabriek zijn wel wat teleurgesteld door de deadline van wethouder Pieter Dijkman voor de eerste aanzegging tot koop van de oude gasfabriek. Die aanzegging moet 1 juli bij de gemeente binnen zijn. 

Na een aanvankelijk prima gesprek met de wethouder hebben ze gevraagd of de eerste aanzegging tot koop over de bouwvak getild kon worden omdat er meteen kosten zijn terwijl er weinig gedaan kan worden. De reactie van de wethouder was de deadline van 1 juli, en dus moeten Nicolette de Wandeler en Claire Bruin aan de slag om voor 30 juni de hypotheek te regelen. Ze zijn dan wel teleurgesteld dat de wethouder deze harde deadline heeft gesteld, maar voorzien geen problemen.

Het gebouw van de gasfabriek werd in 2011 getroffen door brand en staat op de slooplijst van de gemeente. Volgens De Wandeler en Bruin zou het na een grondige opknapbeurt heel geschikt zijn voor huisvesting van dienstverlenende bedrijven of ZZP’ers.  

Het VSB-fonds en Stichting Doen hebben in 2013 al 115.000 euro beloofd. Bijzonder aan deze gift is dat het bedrag ook mag worden gebruikt voor renovatie en inrichting. Voor uitvoering van de volledige plannen is ongeveer driehonderdduizend euro nodig. De rest van het bedrag komt uit de hypotheek en eigen geld.

 

Pin It
Bekeken: 5548x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/