Alkmaar, 08 oktober 2014. Donderdag 9 oktober organiseren gemeenten en onderwijsinstellingen uit de regio Alkmaar in Hogeschool InHolland een werkconferentie met als thema ‘Kwetsbare jongeren – de aansluiting op de arbeidsmarkt’. De conferentie resulteert in een actieplan om ook deze jongeren hun plaats te laten vinden op de arbeidsmarkt. Op de werkconferentie wordt aandacht besteed aan de vernieuwingen die dit schooljaar zijn ingegaan, zoals passend onderwijs en entreeopleidingen. Daarnaast komen de decentralisatie van de jeugdzorg, de participatiewet en wijzigingen in de Wmo/AWBZ ter sprake.

De gemeente Alkmaar is als centrumgemeente hoofdorganisator van de werkconferentie. Mirjam Hamberg (Progressief Alkmaar), wethouder Jeugd, Onderwijs en Sociale Zaken, neemt deel aan de paneldiscussie. “Het is van groot belang dat deze bijzondere groep jongeren niet tussen wal en schip belandt.” Samen met de overige zeven gemeenten, alle schoolbesturen en samenwerkingsverbanden uit de regio Alkmaar neemt zij deel aan de Regionaal Educatieve Agenda (REA) waarop dit onderwerp een prominente plaats inneemt.

Op de werkconferentie nemen bestuurders, schooldirecties, decanen en teamleiders uit het voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en middelbaar beroepsonderwijs de ontwikkelingen door. Daarnaast zijn er een afvaardiging van het bedrijfsleven uit de regio aanwezig alsmede een vertegenwoordiging van ouders. Ook diverse wethouders en beleidsadviseurs geven acte de présence.

De werkconferentie wordt geleid door dagvoorzitter Ronald Hünneman van de Rijksuniversiteit Groningen. De conferentie wordt afgesloten met een paneldiscussie met wethouder Mirjam Hamberg en bestuurder Ronald Gase.

Meer informatie -hier-.

Pin It
Bekeken: 1064x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/