Alkmaar, 25 september 2014. Er is goed nieuws voor De Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA). De partij  mag onder hun eigen naam meedoen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Woensdag is dit uitgesproken door de Raad van State. De landelijke partij Ouderen Politiek Actief (OPA) stapte vorige week naar de Raad van State. De reden daarvoor is dat het centraal stembureau in Alkmaar de lokale partij toestemming had gegeven zich ook als OPA in te schrijven. Volgens de landelijke partij zou dit tot verwarring kunnen leiden. Maar De Raad van State vindt dat er geen sprake is van misleiding omdat de lokale partij meedoet onder de volledige naam. Daarnaast bestaat de lokale partij al sinds 2000. Dit heeft de raad mee laten wegen in hun besluit. 

Afgelopen weekeinde maakte de landelijke partij bekend zich terug te trekken uit de gemeenteverkiezingen van Alkmaar omdat zij de lokale partij de naam gunnen. Volgens de partijwoordvoerder Dick Schouw van de landelijke partij OPA voert de lokale partij een prima lokaal 50 plus beleid.

Alkmaar fuseert op 1 januari 2015 met de gemeenten Schermer en Graft-De Rijp. Op 19 november kiezen de inwoners van de drie gemeenten een nieuwe gemeenteraad.

Pin It
Bekeken: 1154x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/