Alkmaar, 18 september 2014. In de nacht van zaterdag 12 juli op zondag 13 juli zijn bewoners van een flat aan de Camphuysenstraat opgeschrikt door brand. Deze brand haalde zelfs het landelijke nieuws, omdat een verdachte was aangehouden die daar verbleef onder toezicht van de GGZ. Naar grote waarschijnlijkheid is er sprake van brandstichting. De Onafhankelijke Partij Alkmaar maakte zich zorgen over de veiligheid en stelde het college vragen over de zorg voor en het toezicht op de groep kwetsbare mensen, voor wie het ‘zelfstandig’ wonen vaak niet mogelijk is zonder 24-uurs begeleiding of op zijn minst toezicht.

Het college kon voor OPA nog niet bevestigen of er inderdaad sprake is van brandstichting, dit moet forensisch onderzoek nog uitwijzen. Wel is bekend er adequaat gehandeld is door medewerkers van de GGZ Noord-Holland Noord, opgeleid als bedrijfshulpverleners. Ze waren snel aanwezig om de etage vrij te maken. Ook de andere veiligheidsmaatregelen werkten goed.

Op de 3e etage is een teampost gevestigd die van 08.30 uur tot 22.00 uur bemand is door verpleegkundigen. Buiten deze uren worden medewerkers automatisch opgeroepen ingeval van calamiteiten. Er is 24 uur per dag cameratoezicht en er zijn brandmelders die verbonden zijn met een centrale meldkamer. Deze melders zorgen ook automatisch voor compartimentering bij alarm. De aankleding van de appartementen is brandvertragend. Een beveiligingsbedrijf heeft twee nachten per week vier uur lang personeel aanwezig. De andere nachten komen ze in ieder geval langs voor controle. Alle bewoners zijn korte tijd geleden gewezen op het ontruimingsprotocol en hebben instructies gekregen om in geval van nood direct 112 te bellen en het pand te verlaten. 

Pin It
Bekeken: 1820x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/