Alkmaar, 10 juli 2014. De gemeente Alkmaar is bezig haar panden te verduurzamen. Bij elkaar zijn dat er zo'n 250. In eerste instantie worden de panden aangepakt die de gemeente zelf gebruikt. Dat zijn het stadskantoor en het stadhuis. Het doel is investeringen te doen op het gebied van milieuvriendelijkheid die zich binnen 10 jaar terugverdienen. Daarna worden de panden aangepakt van gemeentelijke diensten die 'uitgevlochten' zijn, oftewel de diensten die nu niet meer (direct) onder de vleugels van de gemeente zitten. In de derde fase worden gebouwen aangepakt die gehuurd worden door externe partijen.

De raad zal op korte termijn van het college een subsidieaanvraag krijgen van het college om de eerste fase te starten. Fase 2 heeft vooraf iets meer voeten in aarde, aangezien investeerder en huurder niet dezelfde partij zijn en er dus goede afspraken gemaakt moeten worden. Bij fase 3 is overleg nog belangrijker. De huur ligt meerjarig vast, maar de gemeente wil natuurlijk zelf ook profiteren van de besparingen als gevolg van haar investeringen. Er is mogelijk krediet nodig 'om dit goed op gang te krijgen'.

Overigens is er op al geïnvesteerd op verduurzaming, met name bij schoolpanden door verbouwing en het plaatsen van zonnepanelen.

Pin It
Bekeken: 1034x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/