Alkmaar, 08 juli 2014. De gemeente Alkmaar roept inwoners van Alkmaar, Schermer en Graft-De Rijp op om mensen voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding. Ook in deze gemeenten, samen straks één, zetten heel veel mensen zich belangeloos in voor de samenleving. De gemeente wil deze mensen graag leren kennen en in het zonnetje zetten. Iemand voordragen kan alleen nog deze zomer: de uiterste inzenddatum voor de lintjesregen op Koningsdag 2015 is 1 september.

Iedereen kent wel iemand die zich al jarenlang vrijwillig en belangeloos inzet voor allerlei doelen. Iemand die bergen verzet voor anderen, de buurt of vereniging, of een goed doel. Dit zijn de mensen aan wie de burgemeester van harte een Koninklijke onderscheiding, een lintje, uitreikt als blijk van waardering voor hun tomeloze inzet en belangrijke rol voor de samenleving. Het staat iedereen vrij om iemand voor een lintje voor te dragen.

Er zijn in Nederland twee soorten Koninklijke onderscheidingen:
- Mensen met uitzonderlijke verdiensten, zoals prestaties of inspanningen die belangrijk zijn voor de maatschappij, ontvangen een onderscheiding in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Denk aan prestaties in wetenschappelijk onderzoek, sport of kunst en cultuur.
- Mensen die zich al langer dan 15 jaar op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving, ontvangen een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau. Denk aan vrijwilligers die actief zijn binnen allerlei organisaties op sociaal-maatschappelijk gebied.

Iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding kan via het 'voorstelformulier' dat te downloaden is via de website Lintjes.nl. Dit formulier kan dan naar mevrouw L. van Weert van de gemeente Alkmaar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) gemaild worden. Op de website is meer informatie te vinden.

Pin It
Bekeken: 1018x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/