Alkmaar, 26 juni 2014. Het heeft voor de nodige politieke hoofdpijn gezorgd, maar de International Children's Games strijken in 2015 definitief neer in Alkmaar. Nadat er zich geen of nauwelijk sponsors hadden gemeld en de kostenraming 100% steeg dreigde de politiek de stekker er uit te trekken. Maar de organisatie is nu in handen gelegd van de door ondernemers opgerichte Stichting Top Events Alkmaar. Ook wanneer de ICG 2015 zijn afgelopen wil de stichting zich blijven inzetten om evenementen op topniveau in Alkmaar te organiseren. Daarmee presenteren zij Alkmaar als de sportstad die het graag wil zijn. 

Burgemeester en wethouders hebben het aanbod van de ondernemers aanvaard om in Alkmaar topevenementen te organiseren en daardoor de naamsbekendheid van Alkmaar te vergroten. De ondernemers vinden het op hun beurt belangrijk om nationaal te laten zien dat Alkmaar de moeite waard is om te bezoeken, om in te wonen, te werken en vooral ook een stad is om in te investeren. Beoogd voorzitter van de Stichting Top Events Alkmaar Gijs Schot: “Als we het goed doen, en daar ben ik van overtuigd, gaan we daar met z’n allen van profiteren. Het zal een flinke krachtmeting worden maar dit is het ultieme ondernemen.”

De ‘Olympische Spelen’ voor kinderen van 12 t/m 15 jaar wordt gehouden van 24 t/m 28 juni 2015 in Alkmaar. Meer dan 1200 jonge deelnemers uit meer dan tachtig steden uit de hele wereld, gaan de strijd met elkaar aan in vele sporten en leren elkaar beter kennen. Alkmaar maakt een week lang kennis met deze kinderen, hun begeleiders en hun stadsbestuurders.
Met de openings- en sluitingsceremonie, de wedstrijden, de sportdemonstraties en de talloze uitwisselingsbijeenkomsten wordt het een week die ongetwijfeld een grote indruk achterlaat op Nederland, en in het bijzonder op Alkmaar en de regio.

Pin It
Bekeken: 1447x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/