Alkmaar, 23 juni 2014. Op 16 juni moest Café Dido’s haar deuren sluiten op last van de burgemeester, aangezien zij drie keer op rij de beleidsregels voor de horeca overtrad. Na de laatste overtreding besloot Piet Bruinooge het café voor drie weken te sluiten. De eigenaar van Dido’s stapte naar de rechter om een voorlopige voorziening in de hoop om op deze manier open te kunnen blijven. De rechter wees het verzoek echter af omdat de burgemeester volgens de letter van de wet heeft gehandeld.

Al binnen een week werd geconstateerd dat Dido’s de café-activiteiten illegaal hadden voortgezet in de kelderruimte in het pand. Woensdag 18 juni constateerde de politie dat in de kelder onder het pension en het café een café was ingericht. Er waren ook bezoekers aanwezig. Ook in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 juni bleek het illegale café opnieuw geopend te zijn. In de kelderruimte was bovendien een doorgang gemaakt tussen café en pension waardoor niet meer wordt voldaan aan de brandveiligheidseisen.

Daarop heeft de burgemeester vrijdagavond het bevel gegeven de zaak fysiek af te sluiten zodat toegang tot de kelderruimte niet meer mogelijk is. De eigenaar van het pand moet op last en onder toezicht van de gemeente het illegale cafédeel ontmantelen. De toegang en de wand tussen café en pension moet binnen veertien dagen voldoen aan alle brandveiligheidsvoorschriften. Ook de exploitant van het tijdelijk gesloten café krijgt deze week een sanctie opgelegd krijgen.

Pin It
Bekeken: 2104x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/