Alkmaar, 11 juni 2014. Leerlingen van het ROC Horizon College hebben een filmpje gemaakt voor het Happy Project van Pharrell Williams. Van over de hele wereld plaatsen jongeren filmpjes op de site Wearehappyfrom.com. Op de filmpjes zijn mensen te zien die dansen op Williams' liedje ‘Happy’. Aanleiding voor de mbo-leerlingen om mee te doen was de arrestatie van zes jongeren in Teheran. De autoriteiten in Iran vonden dat hun filmpje inging tegen goede zeden en kledingvoorschriften. De leerlingen willen laten zien dat Nederland wel die vrijheid heeft. De Iraanse jongeren zijn inmiddels weer vrijgelaten.

De leerlingen maken deel uit van de Kansklas van het Horizon College, locatie Alkmaar, een klas voor diegenen die van opleiding wisselen. Naast de algemene vakken is er ruimte voor de vragen: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe kom ik daar? Ook is leren samenwerken een belangrijk onderdeel. Het overgrote deel van de jongeren lukt het om weer een nieuwe opleiding te vinden.

Toen het idee geboren was om ook een 'Happy' filmpje te maken, werden meteen plannen gemaakt en taken verdeeld. Een leerling maakte een choreografie voor een dans, anderen regelden camera’s en maakten flyers voor op straat. Op de flyer stond de vraag om mee te dansen in vier talen opgesteld en de vermelding van de website waarop mensen het filmpje kunnen bekijken.

Iedereen schreef voor zichzelf één of meerdere leerdoelen op, bijvoorbeeld samenwerken, initiatief nemen of mensen aan durven spreken. Die zijn inmiddels ruimschoots gehaald. In Alkmaar vonden de jongeren veel mensen bereid om mee te dansen. Medewerkers van de NS en Connexxion bijvoorbeeld, krantenverkopers en een bruid en bruidegom. Hoogtepunt was de Kaasmarkt. De Kaasvader stemde er meteen mee in dat de leerlingen van de Kansklas midden op de Kaasmarkt kwamen dansen.

Benieuwd naar het resultaat? De korte video (2.14 min.) -op Youtube-. De lange versie (7.30 min.) -op Youtube-.

 

Pin It
Bekeken: 1074x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/