Met Koningsdag wordt ook in Alkmaar de traditie van Koninginnedag voortgezet. De datum is maandag 27 april en de stad staat, zoals elk jaar, in het teken van gezelligheid en feest. Naast de grote vrijmarkt in de binnenstad en de gezellige kinderkermis bij de Grote Kerk zijn er feesten op verschillende locaties.

Zo gaat op 26 april vanaf 18.00 uur de vrijmarkt van start. Voor kinderen tot 14 jaar is er een speciale kindervrijmarkt op het Clarissenbolwerk.

 Tijdens Koningsnacht zijn er op verschillende plekken in de binnenstad optredens van bands en top-DJ's. DJ Sweet Le Freak zal voor muziek zorgen op het Waagplein. Op de Paardenmarkt is er dancemuziek van Sluwe Vos en Marco Faraone. Ook de Platte Stenenbrug heeft een DJ, met jaren 90’s muziek.

Bij het Gulden Vlies treedt de band Hard to Handle op en binnen gaat het feest door met optredens van Johan Bouquet en Marcel Wessel. Bij de Bierkade is er de Nacht van Oranje. Hier kun je swingen op de muziek van Country Wilma. Bij Podium Victorie muziek van Exclusive Barpapapa en Vic’s Finest. Ook is er een knallend feest genaamd Kingsnight Hofplein; Dj’s als Flexican & Sef, The Classified en DJ DNS zorgen op het Hofplein voor de beste house en hiphop.

Ook op Koningsdag staat de binnenstad bol van de feesten met bands en Dj’s. Zo is er een groot feest op het Waagplein met DJ Sweet Le Freak met house, Hollandse meezingers en alles wat daar tussen zit. Ook een aantal vrienden van DJ Sweet Le Freak neemt plaats achter de draaitafel.

Op de Platte Stenenbrug speelt de band Trots met verschillende covers voor alle leeftijden. Het Gramdioos-feest keert dit jaar terug naar de Paardenmarkt. Techno, minimal en techhouse van artiesten als, René Engel, T.B.A. en nog veel meer.

Reflexx swingband draait op het buitenpodium van de Gulden Vlies. Zij brengen  herkenbare en allround covers ten gehore. Op het binnenpodium is DJ Pierre tot middernacht te vinden. Op het Hofplein zijn er diverse top Dj’s en artiesten als Girls Love Dj’s, Frenky Frizzante en Snelle Jelle.

Voor de rust kun je je toevlucht zoeken in Hal25 op Overstad. Hier kun je genieten van culturele optredens, interactieve workshops en funky, latin, soul muziek. Dit jaar ook live optredens op Stadsstrand De Kade met muziek van lokale bands en singer-songwriters!

Na het grote succes van vorig jaar organiseert jongerenzender SLAM!FM opnieuw een legendarisch feest op P8 en P9 van het AFAS Stadion. De line-up is inmiddels bekend: Fedde Le Grand, Blasterjaxx, Kraantje Pappie, Julian Jordan, Franky Rizardo en nog veel meer bekende DJ’s. Zij zorgen voor een goede beat op dit spetterende dance-event. Let op; er gaan pendelbussen vanaf het NS-station naar het AFAS stadion. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.slamfm.nl.

Pin It
Bekeken: 4096x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/