Stationsplein Alkmaar. Trein achter of voor me gelaten, nu taxi’s, bussen, auto’s, fietsen, mensen. Ruimschoots op tijd, dus te vroeg, voor een fotoschietpartij. Eerst koffie drinken. Goed plan, even lekker op het terras tussen burgerkoning en bloemist. Hoezo terras? Er is één stoel te bekennen en die is bezet met of door gereedschap. Geen terras meer, er komt een winkel met Hollandse eenheidsprijzen voor in de plaats. Hoezo koffie? Het kan, maar dan ergens binnen. Diezelfde burgerkoning vind ik daar niet de meest aantrekkelijke plek voor, smaken verschillen. En mijn maag is al gevuld met twee krentenbollen, kaal. Hoezo binnen? Waar laat ik dan mijn sigaretten op deze zonnige dag, behalve in mijn jaszak? Daarvoor heb ik ze als nicotinegebruiker niet gekocht. De bewust toegevoegde stoffen smaken naar teer en naar meer. Net als de accijnsverhogingen waardoor snelwegen worden aangelegd en geasfalteerd. Net als aderen en longen, naar het schijnt. Hopelijk niet dichtslibbend als het verkeersnet, vandaar ook de treinreis.

Twee bankjes buiten, bij de bushaltes en ook een klok om de tijd in de gaten te houden. Dat is moeilijk, met iets onmetelijks als tijd, maar toch leuk geprobeerd. Bussen rijden naar Sint Maartenszee, Overdie, Daalmeer en Buiten Dienst, die bestemming kende ik nog niet. Iets voor een volgende keer misschien. Volop dynamiek, volop lawaai, volop uitlaatgassen. En dan zeggen dat roken ongezond is.  Zo lust ik er nog wel een paar.

Een rommelige aanblik, vet papier in het bankje gepropt, peuken op de grond. Het zal wel tijdelijk zijn, opgeruimd staat altijd maar voor even netjes. De fotografe komt, het gaat er anders aan toe dan in een studio. Geen felle lampen, het ruimschoots aanwezige zonlicht lijkt voldoende. Poseren, dus in een soort juiste houding zittend, pen in de aanslag tijdens het foto schieten. Goed gelukt volgens de specialist, even plaatjes teruggekeken vanuit de digitale opslag. Weinig meer aan te doen, gelijkenis met mij lijkt me aanwezig. Grijze haren en pen herkenbaar en hoe dan ook het een en ander aan bekijks. Ook omdat de auto in de weg stond van de aankomende en vertrekkende bussen, tussendoor in tijdelijke stilstand.

Pin It
Bekeken: 2082x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/