Alkmaar, 07 mei 2014. Dinsdag presenteerde TAQA Theater De Vest haar nieuwe programma. Met als inleiding het filmpje dat hieronder te zien is en een globaal overzicht van al het moois dat het komende theaterseizoen voorbij zal komen. Er staan zo'n 230 verschillende producties geboekt met grote namen en nationale en regionale talenten. Cabaret, dans, muziek en show en ze zijn te zien in een mooi vormgegeven programmaboekje dat de sfeer uitademt van het vernieuwde theater. Een aantal grote namen die eerst De Vest net even te klein vonden, zijn over de streep door de nieuwe aankleding en extra stoelen. En dan zijn er nog Zomer op het Plein en de evenementen in de Grote Kerk, want daar heeft De Vest de organisatie ook van in handen. Het programmaboekje valt zeer binnenkort op de mat.
Een kleine greep uit het brede aanbod: De shows The Sound of Music, Minous, Pippi Langkous en Dreamgirls. De artiesten en groepen Glennis Grace, Nederlands Kamerorkest, Guido Weijers, Karin Bloemen, Veldhuis & Kemper, Bertje Visscher, Nationaal Toneel. Ook bekende lokale producties staan weer op het programma zoals Unieke Zaken.
Marijke van den Muijsenberg van De Vest licht toe: "De kenmerken van dit seizoen zijn een breder aanbod, meer kwaliteit, betaalbaarheid en we zijn ons meer gaan richten op de extra's. De voorbeschouwingen van filosoof Bas Haring zijn enorm populair, mensen willen blijkbaar meer verdieping. Ook kan men na afloop van diverse optredens in gesprek met artiesten en deelnemen aan discussie. Er zijn ook weer arrangementen met diner."
De Vest heeft zich met deze aanpak goed door de crisis heen kunnen slaan. Ze scoorden bovengemiddeld goed in Nederland, er rekening mee houdende dat het theater een periode dicht was vanwege de renovatie. Het streven, zo'n 80.000 bezoekers, werd ruimschoots gehaald. De resultaten van de vernieuwde aanpak rond de Grote Kerk, met vrij toegang en activiteiten, overtrof alle verwachtingen.
Op 16 mei 8:00 uur start de kaartverkoop. Online boeken kan natuurlijk ook weer, bij erg populaire shows komt men netjes in een digitale wachtrij.