Alkmaar, 25 april 2014. In de raadsvergadering van 16 maart is door de gemeenteraad een motie aangenomen met betrekking tot de aankoop van De Kraen van Stichting Kaeskoppenstad, zodat deze levensgrote replica van een middeleeuwse hijskraan in de stad geplaatst kan worden. Het college heeft het verzoek echter afgewezen, omdat het de 'financiële consequenties onverantwoord' vindt. Alleen al de aankoop en het optuigen kost 35.000 euro. En daarbij komt dat de stichting verantwoordelijk moet zijn voor het onderhoud en veiligheid. Een onzekere factor met het oog op vandalisme en onvoorspelbaar gedrag van mensen die iets met de hijskraan willen. De gemeente had ook al flink geïnvesteerd in de constructie. Daarnaast lijkt er simpelweg geen plaats in de binnenstad voor het gevaarte.

Het voorstel tot aankoop zou gedaan zijn om het evenement Kaeskoppenstad financieel te steunen. Het college ziet meer heil in (evt. extra) subsidie van het evenement en neemt dit mee voor de begroting van na 2014.

Pin It
Bekeken: 1102x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/