Alkmaar, 16 april 2014. Donderdag 24 april komen 23 meiden van het Stedelijk Dalton College Alkmaar de techniek van de Hoornse Vaart meemaken. Het doel van de Girlsday is dat meisjes een beter beeld krijgen van techniek. Hiervoor wil de Hoornse Vaart de dagelijkse beroepspraktijk van de technische medewerkers bij het zwembad laten zien: ze maken zelf een filter, doen chloormetingen en krijgen een rondleiding langs de installaties en de technische dienst. 

Het initiatief voor Girlsday komt van het landelijk expertisebureau VHTO. Het doel van VHTO is de participatie van meisjes en vrouwen aan bètawetenschap, techniek en ICT in Nederland te vergroten. Het centrum organiseert jaarlijks Girlsday waarbij vele (technische) bedrijven, hoger onderwijsinstellingen en science centers hun deuren openen voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meiden maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.

Dit jaar vindt Girlsday plaats op donderdag 24 april. De Hoornse Vaart doet mee aan deze dag omdat het zwembad zich graag van een andere kant laat zien (de techniek) en een bijdrage wil leveren aan de kennis van jongeren in Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 1087x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/