Alkmaar, 3 maart 2014. Vanavond is het zover: een bijna volledig in Alkmaar geschoten serie start vanavond op de buis bij SBS6. Celblok H speelt zich af in de oude Alkmaarse gevangenis de Schutterswei, al heet deze in de serie De Banckert. Het is een remake van de Australische hitserie Wentworth. De productie is ongewoon in de Nederlandse soapwereld, omdat er niet in een studio geschoten wordt. De hele tijd in de bajes draaien maakt ook elke draaidag weer indruk vooral op de actrices die gevangen spelen, en dat is te zien op beeld. De kille omgeving (de zitruimte is gezelliger dan de rest), de kou toen de verwarming het niet deed, de stille getuigen van het feit dat het een echte oude gevangenis is, de wetenschap dat mensen zoals Holleeder er gezeten hebben, de kleine kale cellen en natuurlijk de isoleercellen... Het hakt er bij de cast soms aardig in en iedereen hoopt dan ook dat dit de serie naar een hoger niveau tilt.

De Banckert is een vrouwengevangenis en het verhaal draait vooral om Suus (Isa Hoes), geen steriotyp bajesklant. Al snel raakt het softe type betrokken bij de bikkelharde strijd tussen de twee leiders onder de ingezetenen: Erika en Freddie, gespeeld door Inge Ipenburg (o.a. GTST, Westenwind) en Eva van de Wijdeven (o.a. Dunja & Desie, Penoza). Er is genoeg te beleven aan heftige gebeurtenissen, sneaky gekonkel, drugssmokkel, maar ook veel lief & leed, en wat bloot. Oplettenden zullen op de achtergrond soms gezichten uit Alkmaar en omgeving herkennen want een deel van de figuratie komt uit de buurt. Saillant detail is dat er iets heel heftigs gebeurt met een van de leden van de staf, terwijl degene die in het echt die functie vervulde een klein rolletje speelde tijdens de opnamen.

Overigens wordt er de komende twee weken nog volop 'geschoten' in het naargeestige, kale, kille pand...

Pin It
Bekeken: 2521x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/