Alkmaar, 02 maart 2014. Zondagmiddag wist AZ overtuigend te winnen van RKC Waalwijk. In Alkmaar werd het mede door twee doelpunten van Berghuis 4-0. Met een plek in de achtste finales van de Europa League op zak begon AZ aan de wedstrijd tegen de Waalwijkers. De Alkmaarse formatie kwam met aanvallend voetbal sterk uit de startblokken. Doelman Seda werd direct een aantal keer uitgetest en een doelpunt kon dan ook niet lang uitblijven. Al in de 9e minuut opende Gouweleeuw de score. Een corner leek af te slaan, maar de centrale verdediger kreeg de bal voor zijn voeten en schoot bij de tweede bal overtuigend binnen:1-0. De Alkmaarders bleven doorgaan met aanvallen en bouwden de score in de 20e minuut uit naar 2-0. Een inzet van Jóhannsson kon nog worden gekeerd door de Waalwijkse-doelman, maar in tweede instantie kon Viergever eenvoudig scoren. De Brabanders probeerden er veelvuldig met een voetballende oplossing uit te komen, zonder gevaarlijk te worden. AZ kwam niet in de problemen en bereikte eenvoudig de rust met 2-0.

De tweede helft was koud begonnen toen Berghuis op aangeven van Jóhansson de 3-0 tegen de touwen werkte. De linkspoot ging een keer buitenom en schoot met rechts goed raak. Binnen het uur werd de 4-0 op het scorebord zichtbaar. Het was opnieuw Berghuis, ditmaal met een schitterende trap in de verre kruising. AZ deed nog wel pogingen om het leed voor de Brabanders te vergroten, maar dat lukte niet, dus het bleef bij 4-0.

Op 8 maart staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan is Heracles Almelo de tegenstander in het AFAS Stadion.