Alkmaar, 1 maart 2014. De Commissie Sociaal heeft al bepaald dat Podium Victorie een nieuw pand moet krijgen aan de Pettemerstraat, maar Stichting Adapt! is nog niet klaar met strijden. Nico Alsemgeest, voorzitter van de stichting tot behoud en herbestemming van Alkmaars erfgoed: "De wethouder doet nog steeds alsof er een keuze is tussen ofwel nieuwbouw aan de Pettemerstraat, ofwel dat de gemeente de Ringersfabriek ervoor koopt. Terwijl de werkelijke keuze sinds kort is: huurt Victorie het poppodium straks aan de Pettemerstraat van de gemeente, of krijgt het voor dat zelfde huurbedrag zo'n zelfde poppodium in Ringers, dat ze huren van MAB of een andere marktpartij!". Donderdagavond 6 maart vergadert de gemeenteraad weer over de huisvestiging van Victorie.

"De ontwikkelingen rond het Ringerscomplex gingen in februari razendsnel. Sneller dan de gemeente kon bijbenen," aldus Alsemgeest. Eigenaar MAB veerde op toen Adapt! eind januari tipte dat de gemeentelijke bijdrage voor Victorie vier keer hoger zou worden dan tot nu toe. Zo is de bouw van een nieuw poppodium op gemeentegrond aan de Pettemerstraat financieel geregeld. De plannen voor een grootschalig winkelcentrum op deze plek verdwenen even in de koelkast, en MAB begon met de mogelijke huuropbrengst van 390.000 euro per jaar te rekenen en te tekenen, met nog ruimte over voor ondernemingen of woningen. MAB: "Het zal een enorme uitdaging zijn dit financieel haalbaar te maken, maar de toegevoegde waarde qua uitstraling, activiteit en dergelijke is zeker ook iets waard."

Door alle publiciteit rond het poppodium kregen ook andere vastgoedbedrijven weer interesse in de Ringersfabriek. Imca Vastgoed uit Haarlem reageerde via Twitter over mogelijke aankoop voor muziekblad OOR. Maar volgens Nico Alsemgeest zijn al veelbelovende contacten tussen de huidige eigenaar MAB en een andere interessante partij: BOEi. Deze twee partijen hebben enkele weken nodig voor berekeningen. De streeftijd is oplevering eind 2015. Daarna geeft de eigenaar nieuwe winkels, woningen en bedrijvigheid eromheen een plek in het gerestaureerde Ringers.

De facebookpagina van Adapt! krijgt sinds drie weken heel veel bezoekers door alle artikelen over de kwestie Victorie - Ringerscomplex.

Foto: groen is de ruimte voor de grote zaal, oranje voor een kleinere (Caas Architecten in opdracht van Adapt!)

20140301 ringers-met-poppodia

Pin It
Bekeken: 1461x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/