Reclame

TALK, oftewel Theatergroep ALKmaar, toert met de voorstelling 'doNOTopen' langs kleinere zalen in Nederland en keert op donderdag 31 oktober terug naar de eigen thuisstad. Deze bijzondere soloshow met Nico Meurs draait daarna tot met zondag 3 november te beleven in Koel310 in de Stadsfabriek.

TALK creรซerde speciaal voor de donkere dagen een nieuwe voorstelling met een voor Nederland ongewone mengelmoes. doNOTopen haakt aan op de Britse verteltraditie en combineert een 'whodunnit' moordmysterie met het bovennatuurlijke van een ghost story, met ook nog eens hoorspel-elementen.

doNOTopen speelt zich af in een eeuwenoude herberg in de Schotse hooglanden, waar de kersverse uitbaters een verhalenverteller inhuren voor de feestelijke opening. Wat een ontspannen avond bij het haardvuur had moeten worden, neemt met de komst van deze vreemde figuur en een mysterieuze kist een onverwachte wending.

Acteur Nico Meurs kruipt 75 minuten lang in de huid van diverse personages en wisselt moeiteloos tussen vertelvormen. Ondersteund door uitgebreide soundscapes, geluids- en lichteffecten neemt hij het publiek mee door de bloedbonte geschiedenis van de herberg tot aan een onheilspellende ontknoping. โ€œHet is vooral de suggestie die het spannend maakt en er valt gelukkig ook genoeg te lachen. Kortom: een heerlijk avondje uit!โ€, zegt schrijver/regisseur Maarten Elout.

Meer over de speeldata en dergelijke op talk.theater.
Pin It
Bekeken: 29x
Reclame