Reclame

Een 'hele goeie band', een goedgevulde tap en de zekerheid dat er veel, héél veel bekenden komen. Dat zijn de ingrediënten van het verjaardagsfeest van Buurthuis Oud Overdie. "Mensen komen hiervoor helemaal uit Brabant vandaan."

Nies Speets draait al even mee bij Buurthuis Oud Overdie en ze blijkt de geschiedenis van dit wijkcentrum tot in de details te kennen. "Ja, klopt, in 1974 zijn we opgericht", antwoordt ze bevestigend als Streekstad Centraal vraagt naar het 50-jarig jubileum. "Maar om echt precies te zijn: we schreven ons pas in 1975 in bij de KvK."

Maar dát staat niet op de vlaggen. En dus is het dit weekend al feest, met muziek, met buurtbewoners - en zelfs met oud-buurtbewoners. "Er komen heel veel Indische mensen, want onze buurt, dat was echt een Indische buurt vroeger. Nu wonen die mensen overal in het land. Helemaal uit Brabant komen ze." (tekst gaat door onder de foto)

Vernieuwd Buurthuis Oud-Overdie in Alkmaar officieel geopend In 2018 opende het vernieuwde buurthuis, maar de geschiedenis gaat terug tot 1974. (foto: Streekstad Centraal)


In vijftig jaar verandert er veel, dat spreekt vanzelf, maar veel is ook hetzelfde gebleven. Mensen zijn trouw aan het Buurthuis, merkt Speets. "Mensen komen hier twee keer per week op de koffie, dat is echt belangrijk voor ze. Veel ouderen komen hier." Aan verhalen is in het Buurthuis nooit gebrek.

Ook het team vrijwilligers dat het wijkcentrum draaiende houdt bestaat in hoofdzaak uit oudere vrijwilligers. Jongeren aantrekken, dat is niet altijd makkelijk, merkt Speets. "Maar we hebben nog een vacature voor een gastvrouw of gastheer. Kom langs, zou ik zeggen. Heel Alkmaar is welkom!"

Wie zondag langskomt kan een middag vol muziek verwachten, verzorgd door de band Memphis. Geen onbekende in de regio en zeker niet in Buurthuis Oud Overdie. "Jazeker, de zanger, die komt ook uit de buurt!"

Raadpleeg voor praktische informatie de agenda van Streekstad Centraal.
Pin It
Bekeken: 237x
Reclame