Reclame

In de Allemanskerk van Oudkarspel wordt zaterdag 2 november 'Kunstverkoop voor Kankerbestrijding' georganiseerd. Kunstenares Carla Ellens, zelf getroffen door kanker, doneert de volledige opbrengst van haar inzamelingsactie aan kankeronderzoek.

"Dit is voor onderzoek, dit is voor soms iets meer perspectief kunnen bieden of zelfs genezing!", laat Carla Ellens weten. "Helaas ben ikzelf ook patiënte. Met mij gaat het nu goed, maar eerder deze maand was er weer die rouwkaart. Een enorm gewaardeerde collega, we hebben meerdere mooie projecten samen mogen doen, veel te jong, overleden aan kanker..."

Haar vraag om aandacht voor de inzamelingsactie is bijna een noodkreet, zo graag wil ze dat haar actie breed onder de aandacht komt. Ellens treft media die niet zomaar kosteloos iets plaatsen. "Dan het algoritme van Facebook: met kanker geen post, zonder post geen aandacht, dat bouw je niet in deze korte tijd niet weer op…. Toch vind ik dit enorm belangrijk om te doen."

Ellens stelt meer dan 50 werken ter beschikking voor de inzamelingsactie, die ze houdt in het laatste weekend van haar soloexpositie 'Feeling of Sight' in de Allemanskerk. Het gaat om al wat oudere creaties, proefdrukken, beeldverhalen, de EA-edities, experimenten en kleinere werkjes op marmer, hout en aquarel.

De Allemanskerk is op zaterdag en zondag open van 13:00 tot 16:30 uur. Meer op carlaellens.com en op langedijk-noord.protestantsekerk.net.
Pin It
Bekeken: 46x
Reclame