Reclame

Nog maar een maandje, en het is te laat: een winnaar van een geldprijs van maar liefst 100.000 euro belastingvrij moet zich snel melden bij de Staatsloterij, waar dat bedrag al elf maanden op hem of haar ligt te wachten. De prijs viel op een lot dat werd verkocht in De Rijp.

"Het komt vaker voor", weet Bjorn Rosner van de Nederlandse Loterij. Vooral mensen die een lot in de winkel kopen, vergeten nog wel eens te controleren of er een prijs op is gevallen. Maar bij een bedrag van deze grootte is dat toch wel zonde. Vóór 10 november moet de winnaar zich gemeld hebben, anders gaat het geld naar goede doelen.

"Loten die online zijn gekocht, worden automatisch aan de winnaar overgemaakt", vertelt Rosner. Dat is in dit geval dus niet zo. Er wordt dus gezocht naar de eigenaar van het winnende lot. (tekst gaat door onder de foto)

Het tankstation Shell De Rijp. Even een staatslot kopen bij het tankstation, en het lot daarna vergeten. Dat zou zomaar kunnen zijn gebeurd.


"Het lotnummer is CV 39577", deelt de loterij mede. Het gaat om een staatslot dat is gekocht bij het tankstation Shell De Rijp. De winnaar hoeft dus zeker niet in De Rijp te wonen, de kans bestaat dat het om iemand gaat die onderweg was.

De winnaar moet zich melden bij de Nederlandse Loterij. Bij geldbedragen van deze orde van grootte is het noodzakelijk dat winnaars zich persoonlijk melden bij het kantoor van de Nederlandse Loterij. Dan kan het bedrag correct worden uitgekeerd.

De organisatie benadrukt nog dat prijswinnaars altijd anoniem blijven.
Pin It
Bekeken: 515x
Reclame