Reclame

Stichting Zwerfdier is een opvang voor zwerfkatten in Alkmaar. Sommige katten bij de stichting wachten al heel lang op een baasje die ze in huis wil nemen. Van de 64 adopteerbare katten in het asiel wachten sommigen al meer dan een half jaar op een nieuw begin. Daarom doet de Alkmaarse kattenopvang dringend beroep op dierenliefhebbers om een of meerdere katten in huis te nemen.  

Wekelijks komen er zo'n zes nieuwe katten binnen bij de stichting. Dit kunnen zwerfkatten zijn, maar ook katten die door hun baasje worden gebracht omdat ze niet meer voor hen kunnen zorgen. "Laatst was er bijvoorbeeld een vrouw die haar kat kwam brengen, omdat ze naar een verzorgingshuis moet. Heel triest. Bij zo’n afscheid houden wij het ook niet droog", vertelt verzorgster Marise aan NH Nieuws, mediapartner van Streekstad Centraal.

Marise werkt al bijna zeven jaar bij Stichting Zwerfdier. Ze geeft aan dat de meeste katten geschikt zijn voor plaatsing, maar dat dat niet altijd lukt. "Oudere katten, maar ook katten met probleempjes, die bijvoorbeeld medicatie of een dieet nodig hebben worden niet snel uitgekozen. Dit weekend hebben we toevallig twee afspraken met mensen die speciaal voor een oude kat komen."

Onder meer de volgende katten hopen snel een nieuw baasje te vinden.
(tekst gaat door onder de foto)

Grijze kat met witte vlek op de borst in een kattenverblijf. Storm, 13 jaar (foto: NH Nieuws)


In maart is deze kater, Storm, bij het kattenasiel gebracht. "Hij zou al jaren in huis plassen, maar nu hij een blaasdieet volgt is hij zindelijk", vertelt Marise. "In het begin vond Storm mensen erg spannend maar dat gaat als maar beter. Hij zoekt een geduldige eigenaar met een tuin aangezien hij graag naar buiten gaat." (tekst gaat door onder de foto)

Oranje-witte kat staat gedeeltelijk in een kooi met open deur. Mellow, 15 jaar (foto: NH Nieuws)


Mellow op de foto hierboven is een rustige kater. "Als hij iets niet fijn vindt merk je dat wel", vertelt Marise. "Hij is lief, maar valt andere katten aan en hij kan ook niet bij kinderen. Zolang je hem rustig benaderd, kun je hem gewoon aaien. Ook Mellow heeft behoefte aan een tuin, maar ook een speciaal dieet vanwege darm- en maagproblemen. Met goed voer heeft hij daar geen last van." (tekst gaat door onder de foto)

Een rood-witte kat voor een blauw gestreepte muur met speelgoed op de achtergrond. Rowi, 19 jaar (foto: NH Nieuws)


Sinds juli zit Rowi bij Stichting Zwerfdier. Ze kwam na het overlijden van haar eigenaar in het asiel terecht. "Ze is heel erg lief. Ze is kleine hondjes gewend, maar kleine kinderen niet. Rowi lijkt een beetje dement en doof te worden, maar heeft daar geen last van. Ze is graag buiten, dus een baasje met een tuin of afgesloten balkon zou ideaal zijn." (tekst gaat door onder de foto)

Wit met bruin gevlekte kat ligt op een beige krabpaal. Maxie , 3 jaar (foto: NH Nieuws)


Marise omschrijft de jonge Maxi als een lieve maar onvoorspelbare kater. "Soms haalt hij uit of zit hij in je been, maar met de juiste baas moet het goed kunnen gaan. Het is echt een lieverd, maar heeft soms bepaalde fratsen. Door een aanrijding vindt hij het niet fijn om geaaid te worden bij zijn onderrug en heupen. Hij kan niet bij andere dieren en kinderen."

Stichting Zwerfdier hoopt zo snel mogelijk baasjes te vinden voor de zwerfkatten die ze in de opvang verzorgen.
Pin It
Bekeken: 386x
Reclame
https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/mahjong-ways-pola-martingale.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/metode-menang-mahjong-wins.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/perspektif-penting-rtp-live.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/rahasia-mahjong-ways2.html https://pakbs.org/rainbow-scatter-sweet-bonanza/ https://irispublishers.com/rtp-anjuran-pakar/ https://www.dermaster-indonesia.com/upload/scatter-spesial-starlight-princess.html https://lippokarawaci.co.id/slot-mahjong-anti-tumpur.html https://www.lippohomes.com/sweet-bonanza-solusi-cuan.html https://lippovillage.com/wild-bandito-profit-instan.html https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/