Reclame

"Je weet dat je dood gaat". De Klimduinrun is nationaal geliefd en ook wel een beetje gevreesd. De 'belangrijkste onbelangrijke wedstrijd van het jaar' biedt een mooie strijd het Klimduin op, maar oh... die onvermijdelijke man met de hamer. Dit jaar was het Juno Schuwer, helemaal uit Eindhoven, die hem het beste kon hebben. Hij mag zich twee jaar lang Klimduinkoning noemen.

Snelheid, explosiviteit, inhoud én pijn durven lijden. Iedereen is welkom, maar de Klimduinrun in Schoorl is bij uitstek voor goede 400 meter lopers. Na de series en halve finales sprinten de besten één voor één 110 meter naar boven en wie het snelste de finishplank aantikt, krijgt de titel Klimduinkoning of Klimduinkoningin. Bij de mannen was het deelnemersveld sterker dan ooit, en uiteindelijk bleek de 22-jarige Juno Schuwer het allersterkst.

Zaterdag was Juno nog tweede op het NK Estafette op de 4x400m voor clubteams, dus helemaal vers stond hij niet aan de start. "Je probeert zoveel mogelijk te sparen tot de finale, want je weet dat je dan dood gaat", wist Juno nog van zijn debuut. "Op het laatste stuk heb je het gevoel dat je de hele tijd struikelt, alsof je benen verlamd raken." En toch vindt hij het mooi. "Ja, het heeft wel wat." (tekst gaat verder onder de foto)

Een groep hardlopers poseert voor de camera na een race, omringd door bos en met een menigte op de achtergrond. De finalisten bij de mannen, met rechts winnaar Juno Schuwer. Ook de internationale atleten Jeff Tesselaar (nr. 4) en Timme Koster (nr. 8) namen deel. (foto: Habro Fotografie)


Vooral het sfeertje van de Klimduinrun trekt Juno naar het verre Schoorl. "Dit is gewoon plezier". Nou ja, behalve die verzuring dan. "Ik keek er heel erg naar uit. Het is veel gezelliger dan een gewone wedstrijd, het is niet zo serieus. Voor de start staat iedereen met elkaar te praten, op een Nederlands kampioenschap is iedereen nerveus en stil." Mooi meegenomen dat hij ook de hoofdprijs won voor de snelste man of vrouw. Voor de damestijd wordt een correctieformule gebruikt.

Helaas waren niet alle categorieën goed bezet. Zo waren er slechts vier dames (16+). Klimduinkoningin Laura Boekel was er bij maar bleek al in de halve finale niet fit te zijn. Achteraf zei ze nog wat ziekjes te zijn. "Ik ben een week lang ziek geweest, maar ja ik ben titelverdediger dus ik wilde toch meedoen." En zo won de 16-jarige Jonna Eising uit Broek op Langedijk enigszins verrassend, na twee jaar terug de jeugdtitel te hebben gewonnen. "Ik had gisteren nog een feestje", bekende ze met een lach. (tekst gaat verder onder de foto)

Twee vrouwen rennen op een zandheuvel tijdens de KlimduinRUN, met toeschouwers langs de zijlijn en een man met een microfoon. In de halve finale werd duidelijk dat Laura Boekel (r) het in de eindstrijd zwaar zou gaan krijgen tegen Jonna Eising (l). (foto: Habro Fotografie)


"Een zeer geslaagde dag", blikt organisatiehoofd Richard terug tijdens het opruimen. "Het was weer superveel werk in de voorbereiding, maar je dan kijkt hoe het evenement verlopen is, ja dan zijn we hartstikke trots op wat we voor elkaar gekregen hebben. Het weer hielp ook enorm, twee jaar geleden hadden we slecht weer."

De volgende Klimduinrun is pas ook weer over twee jaar. "Het is echt té veel werk om ieder jaar weer te doen", vertelt Richard. Het team van mensen van de atletiekclubs uit Heiloo, Heerhugowaard en Warmenhuizen begonnen al in januari met de eerste voorbereidingen. "En anders komen de atleten op een gegeven moment ook niet meer. Het is bijzonder, maar als je het ieder jaar gaat doen, dan gaat dat bijzondere er vanaf. Zoals je ziet, vooral de dames haken na het lange atletiekseizoen af. Dat is jammer. Maar we zijn hartstikke tevreden."

Een man duikt over de finishlijn tijdens een zandrace, terwijl toeschouwers langs de zijlijn juichen. Wellicht de mooiste duik naar de finishplaat was die van Peter Wolters, viervoudig Klimduinkoning, sinds de vorige keer uitkomend in de categorie mannen 35+. (foto: Habro Fotografie)

Pin It
Bekeken: 559x
Reclame
https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/mahjong-ways-pola-martingale.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/metode-menang-mahjong-wins.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/perspektif-penting-rtp-live.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/rahasia-mahjong-ways2.html https://pakbs.org/rainbow-scatter-sweet-bonanza/ https://irispublishers.com/rtp-anjuran-pakar/ https://www.dermaster-indonesia.com/upload/scatter-spesial-starlight-princess.html https://lippokarawaci.co.id/slot-mahjong-anti-tumpur.html https://www.lippohomes.com/sweet-bonanza-solusi-cuan.html https://lippovillage.com/wild-bandito-profit-instan.html https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/