Reclame

Bijzondere nieuwkomers in de horecabranche maken jaarlijks kans op de Entree Awards. Het horecaplatform Entree reikt elf prijzen uit om hen in het zonnetje te zetten. Eén van de kanshebbers is het Grapèlli Boutique Hotel in Alkmaar. Eigenaar Reggie-Boy Rood was totaal verrast met de nominatie: "Ik ben onwijs enthousiast en heel erg dankbaar."

Entree is een platform voor horecabedrijven dat zowel online als per magazine nieuws verspreidt. Eens per jaar zijn er de tien Entree Awards voor nieuwkomers en eentje voor de gevestigde orde. Er zijn prijzen voor de  'Best new cocktail bar', 'Best new fine dining concept' en - en die is belangrijk voor het Grapèlli Boutique Hotel - dus ook 'Best new boutique hotel'.

Reggie-Boy Rood (32) opende in maart zijn Grapèlli Boutique Hotel aan de Pieterstraat. De naam is een ode aan de dansstudio die 42 jaar lang in het monumentale pakhuis zat, totdat het door de coronacrisis moest sluiten. Rood was zzp'er in de bouw maar wilde eruit. Zijn broer is projectontwikkelaar en ook zijn vader Kees weet hoe het werkt in de bouw. Met zijn drieën creëerden ze een boutique hotel met twaalf kamers in drie stijlen: bohemian, chic en loft. (tekst gaat verder onder de foto)

Balletles met jonge dansers in een studio met spiegels en een leraar. Grapèlli was een bekende dansschool in Alkmaar en omstreken. Zo'n 42 jaar lang hebben mensen hier onder de bezielende leiding van Diana Satoer gedanst. (foto: aangeleverd)


Het meest trots is Rood op de gang die ooit leidde naar de danszalen. Deze is ingericht als historisch straatje met echte boerengeeltjes uit de Beemster. Alle kamers hebben vloerverwarming, een luxe inloopdouche, een keuken met koelkast en een zitje mét platenspeler. Voorbij de ingang kunnen gasten platen uitkiezen.

Wie de foto's van Grapèlli bekijkt is wellicht niet verrast over de nominatie maar Rood (die zelf liever niet in beeld komt) was dat zelf wel. "Nee ik had mezelf niet aangemeld, ik wist niet eens dat die awards bestonden! Entree Magazine had ons wel benaderd toen we net open gingen een half jaar geleden, voor foto's en een rondleiding. We stonden toen in het blad." Hij had duidelijk indruk gemaakt. (tekst gaat verder onder de foto)

Zolderstudio met houten balken, blauwe bank, keukentje en trap naar slaapzolder. Eén van de hotelkamers op de bovenverdieping. (foto: aangeleverd)


Tijdens het interview begroet Rood even een paar van zijn gasten. Hij runt het hotel in zijn eentje. Mensen kunnen zelf buiten balietijden binnen komen en hij serveert geen ontbijt. Sowieso vindt hij dat nergens voor nodig. "Dat kan prima in de stad. Ik vertel gasten ook waar ze goed kunnen ontbijten. Als ik zelf in Parijs ben of zo wil ik ook niet in het hotel ontbijten." Nu het naseizoen is mikt Rood meer op gasten die voor een kort verblijf aankloppen. Vandaar het keukentje en de wasmachine en - droger.

Grapèlli is samen met vier andere boutique hotels genomineerd. Op 2 december is de onthulling tijdens een feestelijke uitreiking in Theater Amsterdam.
Pin It
Bekeken: 804x
Reclame
https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/mahjong-ways-pola-martingale.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/metode-menang-mahjong-wins.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/perspektif-penting-rtp-live.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/rahasia-mahjong-ways2.html https://pakbs.org/rainbow-scatter-sweet-bonanza/ https://irispublishers.com/rtp-anjuran-pakar/ https://www.dermaster-indonesia.com/upload/scatter-spesial-starlight-princess.html https://lippokarawaci.co.id/slot-mahjong-anti-tumpur.html https://www.lippohomes.com/sweet-bonanza-solusi-cuan.html https://lippovillage.com/wild-bandito-profit-instan.html https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/