Reclame

Robert Eenhoorn stond alweer zo'n tien jaar aan het roer van AZ, toen hij enigszins verrassend aankondigde te willen stoppen. Op 1 juli droeg hij op 56-jarige leeftijd de functie van algemeen directeur over aan Merijn Zeeman. Als dank voor zijn inzet voor de profclub en de Alkmaarse gemeenschap, overvielen burgemeester Anja Schouten en sportwethouder Christiaan Peetoom hem tijdens zijn afscheid bij AZ met de benoeming tot 'ereburger van Alkmaar'.

Op verzoek van Eenhoorn organiseerde AZ slechts een klein en informeel afscheid met het bestuur, management en stafleden. Een perfect moment om hem te overvallen. Hij reageerde blij verrast. "Deze onderscheiding voelt heel eervol. Bij AZ werken we samen met veel goede en gepassioneerde collega’s aan succes voor onze club. Dit raakt mij, omdat de club en de gemeente altijd goed hebben samengewerkt. De projecten van de AZ Foundation raken veel mensen op een positieve manier.”

Burgemeester Schouten prees Eenhoorn voor zijn werk bij AZ: "Tien jaar lang heb je als directeur een blijvende impact gehad op AZ. Je hebt je ingezet voor de jeugdopleiding en ervoor gezorgd dat AZ weer meedoet in de Eredivisie Vrouwen. Dankzij jouw werk zijn veel jonge voetballertjes trots op AZ en dromen zij van hun debuut in het stadion.”

Maar dat is nog niet alles. "Je bent ook erg betrokken bij de maatschappij en mensen die het moeilijk hebben", vervolgde Schouten. "De AZ Foundation en projecten als ‘Scoor een Boek’ en ‘LevelUP’ zijn door jou opgezet en hebben grote impact. Het officiële AZ G-team en het project Voetbalmaatjes, waarbij kwetsbare mensen samen van sport kunnen genieten, zijn ook dankzij jou ontstaan."

Eenhoorn ziet een mooie toekomst voor AZ. De relatie met de gemeente Alkmaar ging niet altijd over rozen, maar hij weet dat de gemeente aan die mooie toekomst bijdraagt. "De rol van de gemeente in het onderzoek naar het gebied rondom het stadion toont de potentie voor AZ. De samenwerking met de gemeente, politie en het Openbaar Ministerie is belangrijk voor de veiligheid en het succes van AZ." (foto: Ed van de Pol)
Pin It
Bekeken: 651x
Reclame