Reclame
Reclame
Reclame

Het is vrijdagmiddag en druk op de redactie van Streekstad Centraal. Heel druk. Maar liefst drie dozen gebak staan op de centrale redactietafel, terwijl driftig geprobeerd wordt om met een Senseo-apparaat iedereen tijdig van koffie te voorzien. "Mag ik even de aandacht?", wordt er dan geroepen.

Aan het woord is Marc Visch, directeur van de Nederlandse Lokale Publieke Omroep (NLPO). Hij is naar Alkmaar gekomen om het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen uit te reiken aan Streekstad Centraal. “Het Keurmerk wordt je niet in de schoot geworpen. Integendeel, dat is hard werken. Dat Streekstad Centraal aan alle strenge criteria weet te voldoen is een felicitatie waard. Aan het bestuur, de medewerkers, maar vooral aan het publiek. Zij hebben een volwaardige nieuwspartij die hen lokaal informeert.”

Visch loopt de historie van de omroep langs. Van de absolute start in 2010, langs de samenwerkingen en fusies met de omroepen in Heerhugowaard en Langedijk naar waar de omroep nu staat. "Daar heb je heel diep voor moeten graven", reageert directeur Richard van der Veen lachend op de tekst van het allereerste bericht van wat ooit Alkmaar Centraal heette.

Wethouder John Does van Dijk en Waard aan het woord tijdens de uitreiking van het keurmerk. Rechts Marc Visch en in het midden Richard van der Veen. (foto: Alexandra Heeremans)


Ook wethouders John Does van Dijk en Waard en Jasper Nieuwenhuizen van Alkmaar doen een duit in het zakje en vertellen over hun ervaringen met de omroep en Van der Veen. "Uiteindelijk heeft dat geleid tot een professionaliseringsslag die niet zonder schokken tot stand is gekomen. Er zijn best wat heilige huisjes afgebroken om die kwaliteitsslag te maken", maakt Nieuwenhuizen duidelijk. Hij heeft de omroep zich vanuit een bestuurlijke functie in zowel Alkmaar als Dijk en Waard zien ontwikkelen.

"Door het verkrijgen van het Keurmerk toont Streekstad Centraal aan dat het voldoet aan de vereiste criteria voor kwaliteit en professionaliteit, de efficiency en het productaanbod bij lokale publieke omroepen", meldt de NLPO in het op de uitreiking volgende persbericht. Het Keurmerk is nog in ontwikkeling en de eisen om er aan te voldoen worden strenger en uitgebreider.

Omroepdirecteur Richard van der Veen krijgt het Keurmerk voor Nederlandse Streekomroepen overhandigt van NLPOdirecteur Marc Visch. (foto: Alexandra Heeremans)


Streekstad Centraal is de tiende omroep (van ongeveer 230 omroepen) in Nederland die het keurmerk heeft, en de eerste omroep die voldoet aan de laatste en strengste versie van het keurmerk. " Los van het feit dat je als omroep je best doet aan alle criteria te voldoen, is het wellicht nóg belangrijker dat de mindset binnen de organisatie verandert. Een volwaardige omroep volledig werkend vanuit de publieke gedachte. Een lokale omroep is niet eigendom van de leiding, het bestuur of de medewerkers, maar van de samenleving", zegt Marc Visch daar over.

Richard van der Veen, directeur van Streekstad Centraal, is trots op de omroep en medewerkers. “Het verkrijgen van het keurmerk voelt echt als een kroon op het werk dat de afgelopen jaren is verzet. Niet alleen is de afgelopen tien jaar door iedereen op de redactie heel hard gewerkt aan een enorme inhoudelijke kwaliteitsslag, het PBO, het bestuur en tegenwoordig ook de Raad van Toezicht hebben de organisatie naar een hoger niveau getild. Beiden zijn nodig om dit Keurmerk te kunnen krijgen, het is dus een echte teamprestatie. En daar word ik inderdaad wel warm van. We zien de komende veranderingen in de sector met vertrouwen tegemoet.”

Streekstad Centraal is actief in Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen en Heiloo en verzorgd naast het nieuws ook radio- en televisieuitzendingen.
Pin It
Bekeken: 601x
Reclame
https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/mahjong-ways-pola-martingale.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/metode-menang-mahjong-wins.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/perspektif-penting-rtp-live.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/rahasia-mahjong-ways2.html https://pakbs.org/rainbow-scatter-sweet-bonanza/ https://irispublishers.com/rtp-anjuran-pakar/ https://www.dermaster-indonesia.com/upload/scatter-spesial-starlight-princess.html https://lippokarawaci.co.id/slot-mahjong-anti-tumpur.html https://www.lippohomes.com/sweet-bonanza-solusi-cuan.html https://lippovillage.com/wild-bandito-profit-instan.html https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/