De raad van Dijk en Waard wil bij een aantal evenementen hogere geluidsnormen hanteren dan het college adviseert. Dat bleek tijdens de raadsvergadering dinsdagavond. Het is nu aan het college om uit te zoeken of dit juridisch haalbaar is. 

"Een olifant in de kamer", zo noemt Milo Poland van D66 het onderwerp voordat hij zijn bijdrage begint. "Laat Dijk en Waard bruisen en laat onze evenementen niet stikken onder de onrealistische geluidsnormen.", daarbij doelend op de normen zoals het college die heeft voorgesteld

En dat betoog hielp, want uiteindelijk besloot de raad om bij de Speelweide in Noord-Scharwoude, bij de kermis in Zuid-Scharwoude en bij de ijsbaan in 't Kruis een flink hogere geluidsnorm toe te staan dan het college had voorgesteld. "Het voorstel dat we als college hebben gedaan is onderbouwd en juridisch stevig, dit amendement minder", reageerde wethouder John Does op het aangenomen voorstel van de raad.

"Laten we gewoon die norm verhogen, dan kunnen we eindelijk toetsen of dat daadwerkelijk overlast veroorzaakt. Zo ja, dan zullen we naar beneden moeten. Als we het niet doen zullen we het nooit weten", vond Rob Lute van Forum van Democratie.

De geluidsnorm zal dus worden verhoogd, het is nu aan het college om te kijken hoe dit in de praktijk uitpakt.
Pin It
Bekeken: 312x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/