Minderjarigen moeten óók het EK kunnen kijken op het grote scherm op het Waagplein, vond OPA-raadslid Gino Zucotti. De motie om hen wél toe te laten werd aangenomen, maar uiteindelijk is de organisatie de baas: "Als een achttienplusser een biertje koopt voor een minderjarige zijn wij verantwoordelijk."

In de raadsvergadering maandag werd deze motie aangenomen met 29 stemmen voor en 5 tegen. Maar door veel partijen werd ook een kanttekening geplaats: míts het haalbaar is. "Ik was 20 jaar 1988", zegt VVD-man John van der Rhee, over toen Nederland kampioen werd, "en ik kan het me nog goed herinneren. Aan de ene kant gunnen we het jongeren van harte om herinneringen op te bouwen, aan de andere kant moet het haalbaar zijn voor ondernemers."

En daar is het uiteindelijk op stukgelopen, laat de organisatie zojuist aan Streekstad Centraal weten. "We hebben echt zitten kijken naar een oplossing", zegt Sil Vendel, deel van de organisatie en eigenaar van Café 't Hartje, "maar het is voor ons  niet te doen. Als een achttienplusser een drankje koopt voor een minderjarige zijn wij daar verantwoordelijk voor." Er is nog gekeken om meer- en minderjarigen te scheiden, met aparte terreinen, "maar daar is het te kort dag voor", zegt Sil. "Het is gewoon niet haalbaar, die verantwoordelijkheid willen we niet."
Pin It
Bekeken: 702x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/