"Je kan hier vanavond niet slapen hoor. Het is helemaal vol", zegt de tienjarige Bentley. Hij helpt onze verslaggever op weg naar campingbeheerder Hester Ozinga. De tentrits omhoog, je slippertjes aan en vervolgens richting het toiletgebouw. Kamperen. Voor de een is het een nachtmerrie, voor de ander een droom. En voor de enthousiaste Alkmaarder op hun eigen Buurtcamping geldt het tweede. Ze verzamelden zich met tent en al naast buurtcentrum Overdie Ontmoet. "Als het weer echt heel slecht wordt, gaan we lekker naar binnen."

Het motregent een beetje, maar dat mag de pret niet drukken bij het 'campingterrein' aan de Arcadialaan in Alkmaar. Hester Ozinga staat in de keuken. "We zijn baklava aan het maken, maar ik heb wel even tijd hoor." Al jaren is de Alkmaarse dol op kamperen. "Ja, ik ben niet voor niks campingbeheerder", lacht ze. "Het is super knus. Niet in een groot park, maar in de eigen buurt." Ondertussen lopen we door het buurtcentrum. Want waar 's nachts en 's avonds de camping het middelpunt is, zal het festijn zich overdag vooral binnen afspelen. "Ja, het is het weer, hè. Echt zonde, maar we houden de moed erin hoor."

In het buurthuis is van alles te doen. Een bingo, workshops en niet te vergeten de filmavonden van Move The City. "Ik geef toe dat deze eerste editie geen eerlijke kans voor de camping is, maar we hebben het wel erg naar ons zin."(tekst gaat verder onder de foto)

Ondanks de harde wind staan de tenten nog rechtop op het kampeerterrein.


Het stopt met regenen en de zon laat zich zelfs even zien. "Het is hier omheind en heel erg beschut." Ozinga loopt over de pop-up camping. "Je leert hier mensen kennen uit je eigen wijk. Het is toch speciaal. 's Avonds een kampvuur, en dat terwijl je om de hoek van je huis bent. Dat geeft echt energie." Ondertussen komen Bentley en Julian de camping opgelopen. "Het is mijn eerste keer hier", vertelt Bentley. "Maar ik ben wel eerder op een camping geweest. Ik denk bijna iedereen wel hier." Julian is stagiair: "Ik vind het leuk hier in de omgeving. In deze wijk komen mensen samen." (tekst gaat verder onder de foto)

Julian (links) en Bentley  (rechts) hebben het zichtbaar naar hun zin op de Alkmaarse camping.


"Kamperen helpt heel erg bij het relativeren", zegt Ozinga. "En als het weer echt heel slecht wordt, gaan we lekker naar binnen." Ondertussen staat de Alkmaarse naast haar tent, in de zon. Ze denkt stiekem al even na over de tweede editie van de Buurtcamping. "Misschien kan volgend jaar ook wel gekampeerd worden in andere wijken. In ieder geval hebben we in Overdie wel het plan om volgend jaar weer te kamperen." (foto's: Streekstad Centraal)
Pin It
Bekeken: 976x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/