Een sportief feestje in het stadhuis van Alkmaar. Tien Alkmaarse sporters zijn gehuldigd vanwege hun bijzondere prestaties. In bijzijn van familie, vrienden en hun trainers zette sportwethouder Christiaan Peetoom de toppers in het zonnetje en reikte hij de Alkmaarse sportprijzen aan hen uit.

De sporters kregen de gelegenheid om te vertellen over hun topprestaties en over hun sport. Daarbij werden zelf genomen video's getoond. Ook vertelden ze hoe ze tot hun prestaties zijn gekomen. "Dat Alkmaar een Sportstad is, bewijzen deze topsporters! Ik ben enorm trots op deze uitzonderlijke prestaties van deze Alkmaarse kampioenen. Wat een niveau!", zei wethouder Christiaan Peetoom. "De gemeente Alkmaar is goed op de kaart gezet door deze sporters, nogmaals gefeliciteerd!"

En wie waren die toppers dan? In willekeurige volgorde gaat het om atleet Kris Jacobs (14), die tijdens de Nationale Indoor C Spelen, zeg maar het NK voor jeugd, goud won op de 1.500m in zijn leeftijdscategorie, en om Cuup Kuilboer die met zijn slechts 15 jaar zegevierde op het NK roeien onder 18 jaar met de skiff.  Yuna Uljee (15) pakte gouden plakken bij het NK Turnen voor junioren op de onderdelen Sprong en Brug.

Thalissa Wijkstra (15) zit al op een hoger niveau. Zij werd voor alweer de vijfde keer Nederlands kampioen trampolinespringen in haar leeftijdscategorie en pakte samen met Lina Uljee (17), de zus van Yuna, brons bij het synchroonspringen voor junioren. Thalissa werd bovendien Europees jeugdkampioene op de trampoline. Een zeer bijzondere prestatie, want dat is nog nooit eerder gedaan door een Nederlander. Voor haar unieke prestatie kreeg Thalissa niet alleen de Alkmaarse sportprijs maar ook een oorkonde.

Het kwartet dames van HollandSchermen bracht na acht jaar de beker voor de beste damesequipe van Nederland mee naar Alkmaar. Talitha Sluman (17), Ava Emanuel (18), Lotte Dammroff (16) en senior Zhou van Vliet kregen van de sportwethouder een zilveren sportspeld.

En dan 'last but not least' Vitalia Doumesh. Zij behaalde de eerste gouden medaille bij het NK Dammen in de categorie vrouwen 50+. Daarvoor kreeg ze van wethouder Peetoom een oorkonde en een miniatuur Waaggebouw. (foto: Ed van de Pol)
Pin It
Bekeken: 488x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/