Opluchting, maar ook verbazing. Dat is wat overheerst in Schermerhorn. Er komen toch geen twaalf ex-gedetineerden in een voormalig bankgebouw in Schermerhorn. Zorginstelling Mutatio Zorg trekte kort voor een bewonersbijeenkomst de stekker uit het omstreden project. Buurtbewoners zouden twee weken van tevoren zijn geïnformeerd over de ex-gedetineerden. "Ik heb het idee dat wij niet de eerste zijn die dit gebeurd, maar wel de eerste met zoveel commotie. Als er eerder een bijeenkomst was geweest, dan had dat veel spanning uit de lucht kunnen halen."

Vertelt penningmeester Robert-Jan Huijser van de dorpsraad. Het was dagenlang hét gesprek in Schermerhorn. Zonder dat de buurt ervan wist, bleek Mutatio Zorg een opvangcentrum te hebben geopend voor twaalf ex-gedetineerden. "Wij werden geconfronteerd met nieuwe bewoners met enkelbanden. We wisten van niks en op zo'n moment gaat zo'n verhaal als een lopend vuurtje. Er worden aannames gedaan en er wordt heel erg over gepraat." (tekst gaat verder onder de foto)

Jarenlang was de Rabobank gevestigd in het gebouw aan de Oosterweidestraat. (foto: NH Media)


Op aandringen van de gemeente Alkmaar organiseerde Mutatio Zorg vrijdagavond een informatiebijeenkomst. Kort daarvoor werd Huijser gebeld. "Het was iets van 18:15 uur geloof ik. Het zou niet doorgaan. Ik dacht wel meteen na over wat er dan wel in het pand gaat komen. Daar is nu nog geen duidelijkheid over."

Buurtbewoner Jeltje kijkt nieuwsgierig op als ze een man uit het pand ziet lopen met een enkelband om. Ze besluit hem aan te spreken. Hij is een van haar nieuwe buurmannen. Maar dus niet voor lang meer. Zodra er een plek is voor de twee ex-gedetineerden die er al woonden, gaan ze verhuizen. "Ik weet niet hoe ik het moet noemen. "Het was een bijzondere avond", zei mijn man. En zo zie ik het ook", vertelt Jeltje in gesprek met Streekstad Centraal. "Ik had al geoefend op wat ik wilde zeggen tijdens de bijeenkomst. Al met al gemengde emoties. Ik vind het namelijk ook sneu voor beide mannen. Zij zijn ook slachtoffer van dit beleid. Het had anders gekund en gemoeten."
Pin It
Bekeken: 651x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/