"Dit is niet het enige incident, het speelt al langer." Wat begon met een onschuldige barbecue eindigde woensdag in een  burenruzie met een doodsbedreiging. Op de Abelenlaan in Oudorp is het al langer hommeles, volgens een bewoner uit de buurt. 

"Geschrokken door de dreigende situatie belden de barbecuegasten de politie." Een buurtbewoner die anoniem wil blijven, omschrijft wat hij woensdag heeft gezien in zijn wijk. "Een irritatie mondde uit in een heftige confrontatie." De politie laat weten dat het conflict ontstond nadat een van de buren niet blij was met de rookoverlast.

De buurtbewoner vertelt aan Streekstad Centraal: "De buurman uitte zijn ongenoegen door met een waterslang op de gasten van de barbecue te spuiten." Spanningen liepen verder op, waarna "dreigende taal werd uitgesproken en een wapengebaar volgde."

Vier politiewagens kwamen vervolgens ter plaatse. De politie laat weten dat er daarna gesprekken zijn gevoerd. Niemand is aangehouden. De woordvoerder van de politie zegt nog geen inzicht te hebben in waarom er zo veel politieauto's op af kwamen. "Dat heeft in ieder geval niet met de ernst van het incident te maken, ik kan nergens lezen dat de situatie zó dreigend was dat er zoveel eenheden  nodig waren." (tekst loopt verder onder foto)

"Eén van de partijen zou bedreigingen hebben geuit", vertelt de politie. "Met beide partijen hebben we een gesprek gevoerd en onze weg vervolgd." (foto: aangeleverd)


De huizen in de buurt horen bij woningcorporatie Woonwaard, die laat weten dat dit niet het eerste incident is. "Het speelt al langer. We hebben aandacht  voor de situatie en samen met netwerkpartners zijn we op zoek te zijn naar een passende oplossing." Die partners zijn bijvoorbeeld de gemeente en zorgpartijen en in die gesprekken wordt gekeken: wat is er aan de hand en wat heeft een situatie nodig?

Wat gebeurt er dan wel in situaties als deze? "Zodra wij een melding krijgen, houden we het in de gaten en gaan we gesprekken aan met onze huurders", vertelt de woningcorporatie. Vervolgens bouwen ze alle meldingen een dossier op, wat nodig is om uiteindelijk eventueel actie te ondernemen. "Daarom is het zo belangrijk dat mensen een melding doen als ze overlast ervaren."
Pin It
Bekeken: 1742x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/