Bomen, struiken, planten en zitplekjes. Het nu nog volledig bestrate Stadsplein van Heerhugowaard wordt 'groen en bruisend'. Tenminste, dat zijn de plannen. 

De Raad heeft vorig jaar aangegeven meer groen en activiteiten te willen zien op het nu nog saaie plein. Het was daarna aan het College om te onderzoeken hoe ze dit mogelijk gaan maken. Daarvoor moest rekening gehouden met de beperkende factor dat het plein ook het dak is van de parkeergarage die er onder ligt.

Deze week werd bekend dat er twee denkrichtingen zijn en kwamen schetsen naar buiten van hoe het plein er in de toekomst mogelijk uit komt te zien. Met beide plannen wordt het plein omgetoverd tot een zogenoemde groenere plek: een groene huiskamer of een groene stadstuin.

Bij 'De Groene Stadskamer' is er een flexibelere invulling voor het plein met verplaatsbaar meubilair en wisselende speelvoorzieningen. Terwijl dit bij 'De Groene Stadstuin' vast staat. (foto: Gemeente Dijk en Waard)


Bij beide plannen wordt - door middel van een groene rand - het middendeel kleiner gemaakt. De rand zal dan opgevuld worden met bomen, struiken en vaste planten. Er worden ook zitplekken gecreëerd door bijvoorbeeld aan de binnenzijde brede randen te maken, waarop mensen kunnen zitten.

Hierdoor ontstaat ruimte voor een breed scala aan activiteiten, van streekmarkten en concerten tot sportevenementen en kunstmanifestaties. Ook wordt de trap van Lapis Lazuli aantrekkelijker gemaakt met zitplekken en komt er een klein podium aan de voet voor optredens en presentaties.

Hoe het plein er uiteindelijk echt uit komt te zien is nog de vraag. Dat moet de gemeenteraad besluiten en dat zal waarschijnlijk na de zomer gebeuren. De kosten voor beide plannen bedragen tussen de anderhalf en twee miljoen euro.
Pin It
Bekeken: 1100x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/