Drie woninginbraken binnen een week tijd in dezelfde wijk in Castricum; op sociale media worden de berichten en waarschuwingen van bewoners al volop gedeeld, net als foto's van mogelijke markeringen op de deur en verhalen over gemaskerde mannen in de tuin. In de wijk met de postcode 1902 staan zowel bewoners als politie op scherp.

De inbraakgolf startte volgens de politie op 19 juni, in de Castricumse Rosa Spierstraat, en de dagen erna waren twee woningen op de Charlotte Ruyslaan aan de beurt. "Het is op z'n minst opmerkelijk te noemen en het heeft onze aandacht", vertelt politiewoordvoerder Joey Brink.

Op Facebook vertelt een bewoner uit de wijk dat haar voor- en achterdeur gemerkt zijn met een 'raster'. Een markering voor inbrekers? Dat weet de politie niet. Een andere bewoners geeft aan dat er al twee nachten gemaskerde mannen door haar tuin lopen. Die beelden zijn naar de politie gestuurd. "Naast dat we onderzoek verrichten in de wijk, zullen we zowel opvallend als onopvallend in de buurt aanwezig zijn en extra surveilleren", laat de politie weten. (tekst loopt verder onder foto)

Een takje bij een deur ter markering heeft de politie wel gezien, maar een raster als dit niet (foto: facebook)


Ondertussen kunnen Castricummers zelf ook wat doen om het inbrekers moeilijker te maken. "Inbrekers maken namelijk gebruik van de gelegenheid die ze wordt geboden." Goedgekeurde sloten op deuren en ramen, bijvoorbeeld, of een speciaal slot aan een inbraakgevoelige schuifpui. Voldoende buitenverlichting helpt natuurlijk ook.

"Uiteindelijk weten bewoners zelf het beste wanneer er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemde die bij huizen naar binnen gluurt, bijvoorbeeld, of een voertuig dat niet eerder is gezien." Bel altijd 112 bij zo'n verdachte situatie, want ook dit is spoed. Het alarmnummer is niet alleen voor levensbedreigende situaties. "Dan kan de politie misschien een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden."
Pin It
Bekeken: 361x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/