Toenemende vergrijzing en het verdwijnen van de bakker om de hoek. De leefbaarheid van dorpen staat onder druk. Zo ook in Egmond-Binnen. Woningbouw wordt vaak als eerste oplossing genoemd door inwoners. En die gaan er komen.

Het afgelopen jaar heeft de gemeente Bergen onderzoek gedaan naar de leefbaarheid van de dorpen Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en Groet. Donderdagavond heeft de raad unaniem gestemd voor de afronding van het Plan Vitale Kernen.

Dat er nieuwe woningen in Egmond-Binnen komen is in ieder geval duidelijk. De wijk Groetincke wordt afgemaakt en op de voetbalvelden van Adelbert - die vrij komen door de fusie van de drie Egmondse voetbalclubs - wordt gebouwd. In totaal zullen er zo'n 200 woningen komen.

Daarnaast stemde meerderheid van de gemeenteraad voor het voorstel om in Egmond-Binnen Zuid ook nieuwe woningen te realiseren. Over dit besluit waren de meningen verdeeld omdat het gaat om een plek die valt onder het Bijzonder Provinciaal Landschap (BPL). De Provincie moet dan toestemming geven voordat er op die plekken gebouwd mag worden. Wethouder Yvonne Roos-Bakker zal daarover in gesprek gaan met de Provincie.
Pin It
Bekeken: 247x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/