Een onverwachte transfer in de Bergense politiek. Raadslid Jan Houtenbos van Partij Ons Dorp sluit zich per direct aan bij Kies Lokaal. Houtenbos was in het verleden wethouder van Bergen en ook van Beemster en Koggenland. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 was hij lijsttrekker van Ons Dorp.

Ons Dorp kwam twee jaar geleden als grote nieuwkomer in de gemeenteraad van Bergen. "Het lijkt erop dat Ons Dorp bij bijna alle partijen stemmen heeft weggesnoept", schreef Streekstad Centraal twee jaar geleden. Onder leiding van ex-VVD'er Jan Houtenbos kreeg de partij bijna 23 procent van de stemmen, goed voor vier zetels. De overstap van Jan Houtenbos zorgt voor een kleine aardverschuiving, want hij neemt zijn zetel mee. Ons Dorp komt uit op drie stoeltjes, Kies Lokaal heeft er nu vijf.

De verlaten partij reageerde verrast, teleurgesteld en ook verontwaardigd. Men spreekt men van zetelroof. Behoud van een raadszetel is toegestaan bij een breuk - de verkiezingen draaien immers om de raadsleden - maar wordt vanzelfsprekend niet gewaardeerd. In het huishoudelijk reglement van Ons Dorp staat dit expliciet benoemd als 'ongewenst'.

Houtenbos zat naar eigen zeggen niet meer op lijn met Ons Dorp. Een verschil van inzicht het  nieuwbouwplan voor het Plein in Bergen was de druppel. Zijn overstap kan directe gevolgen hebben voor het Plein. Eerder ontstond was in de gemeenteraad een patstelling van 10 - 10 over het nieuwbouwplan, waarbij Kies Lokaal groen licht wilde geven en Ons Dorp aanpassingen verlangde.

Op de foto Jan Houtenbos in 2020, toen hij vervangend wethouder werd in Beemster namens de VVD.
Pin It
Bekeken: 256x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/