Stichting Met Je Hart Alkmaar moest bijna stoppen met het organiseren van diners voor ouderen. Deze uitstapjes zijn geliefd onder de gasten: gezellig samen uit eten in de stad, en ook het vervoer is geregeld. Maar de stichting kwam steeds meer vrijwillige chauffeurs tekort. Dankzij NH Nieuws, mediapartner van Streekstad Centraal, is dat probleem in één klap opgelost. "Wij zijn helemaal happy de peppy!"

Eenzaamheid onder ouderen. De laatste jaren is hier steeds meer aandacht voor. Er zijn senioren die genoeg te doen hebben: familie, vrienden en kennissen, hobby's of uitstapjes. Maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Veel ouderen zijn soms of zelfs regelmatig eenzaam en kunnen wel een (ver)zetje gebruiken. Stichting Met Je Hart organiseert daarom om de vier tot zes weken diners in restaurants, onder andere voor Alkmaarse ouderen.

"Mensen fleuren helemaal op aan tafel, en als het klikt tussen de ouderen zie je ook dat de mensen elkaar in de buurt opzoeken. Dat is helemaal mooi", zegt Renée Rademacher van de Alkmaarse afdeling enthousiast. Ze krijgt bijval van een van de ouderen. "Als ik de hele dag alleen zit heb ik wel een beetje zelfmedelijden. Ik ben dan ook heel blij dat ze dit soort diners organiseren, echt heerlijk en gezellig allemaal!"

Maar de diners in Alkmaar kwamen op de tocht te staan omdat er steeds minder mensen waren om de gasten op te halen en na afloop weer veilig thuis af te zetten. Eind mei klopte de stichting aan bij NH Helpt om hulp te krijgen bij het vinden van nieuwe vrijwilligers. En met groot succes. Een oproep leverde maar liefst zeven nieuwe chauffeurs op.

"De ritjes kunnen weer beter verdeeld worden. En zo kunnen we nog een grotere groep ouderen blij maken!", reageert Renée Rademacher opgetogen. "Wij zijn heel dankbaar en hopen dat jullie er net als wij heel veel voldoening uit halen."

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Met Je Hart. (foto: Stichting Met Je Hart Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 868x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/