Geen negen tot vijf mentaliteit en een passie voor sport. Het is wat anders dan vrijwilligerswerk bij een verzorgingshuis of afwasser in een restaurant. AZ is op zoek naar nieuwe omroepers. De voetbalclub heeft de vacature inmiddels op de website gezet, maar wat maakt nou een commentaar goed? We spreken erover met Rob Mooij.

"Ik kom net terug uit Spanje", vertelt Mooij aan Streekstad Centraal. "Daar waren verschillende volleybalwedstrijden. En als ik dan gevraagd word, vind ik het zeker leuk om mee te gaan." De Alkmaarder geeft al een paar jaar live verslag in het AZ stadion aan fans met een visuele beperking. Met een koptelefoon op genieten ze volop mee. Daarnaast is hij betrokken bij Jong AZ en het vrouwenvoetbal. "Als stem geef je natuurlijk informatie, maar ook een bepaald enthousiasme voor de club." Volgens Mooij is de techniek achter het gebruiken van de stem wel aan te leren, maar is het vooral belangrijk dat iemand geen stem heeft die snel irriteert.

"En dat iemand affiniteit heeft met de club of het spelletje", vult de commentator aan. Mooij werkte bij de lokale radio en rolde naar eigen zeggen een beetje het vak in: "Ik was zelf al een aantal jaren supporter voordat ik begon met het commentaar. Het werkt als je een band hebt met de club."

De vacature voor vrijwillige omroeper staat online. Met steekwoorden als: improvisatie, samenwerking, enthousiasme en publieksinteractie probeert de Alkmaar-Zaanstreek combinatie een beeld te geven van de functie. Of Mooij nog een gouden tip heeft voor de toekomstige stadionspeakers? "Luister altijd naar een stem en bedenk of je er iets uit kunt leren. Of juist niet. Ik heb jarenlang demo's gestuurd naar de NOS. Je bent er gewoon altijd mee bezig."

Je stem laten horen opent deuren, benadrukt Mooij. "Anders was ik wellicht nooit betrokken geraakt bij de sportevenementen van Le Champion en de NOS. En natuurlijk het volleybalevenement in Spanje."
Pin It
Bekeken: 2099x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/