Afgelopen weekend zijn de waterpeilen overal in de regio weer tot de gewenste niveaus gedaald. Dat meldt het Hoogheemraadschap. Meevaller is dat het de laatste paar dagen (veel) minder regende dan eerder was voorspeld.  Het zal hier en daar nog wel wat langer duren voor het grondwaterpeil ook weer normaal is. 

Aan het begin van het weekend werd regio Alkmaar redelijk gespaard. Het meeste water dat was voorspeld viel meer naar het zuiden uit de lucht. Het waterpeil was hier en daar tijdelijk weer wat hoger, maar voor zover bekend bij het waterschap waren er binnen deze regio geen nieuwe situaties van wateroverlast. "Aangezien de waterstanden op peil zijn kunnen we met het watersysteem weer heel wat water opvangen. Extra materiële inzet is op dit moment niet nodig."

De regen van afgelopen weekend heeft ervoor gezorgd dat het verhoogde risico op natuurbranden weer weg is. Anderhalve week geleden - de wateroverlast was nauwelijks overal weg - kwam de Veiligheidsregio met de opmerkelijke melding dat er vanwege droogte een verhoogde kans op natuurbranden was. De organisatie riep mensen op om voorzichtig te zijn en was opgeschaald naar 'fase 2' voor verhoogde alertheid en paraatheid. (tekst loopt verder onder de foto)

Een boer nam het heft zelf in handen over de wateroverlast weg te nemen. (foto: HHNK)


Een aantal boeren in de wijde regio kwam zelf in actie om overtollig water weg te pompen. Het waterschap is blij met de assistentie, maar had het graag van de boeren zelf willen weten. "Zo houdt HHNK overzicht en kan overlast ergens anders worden voorkomen." Bovendien legden ze een dikke slang over de dijk, dit hinder opleverde voor het verkeer.

Tot het weekend regent het naar verwachting 3 tot 4 millimeter per dag, en daarna blijft het een ongeveer een week vrijwel droog. "We houden onze waterpeilen uiteraard scherp in de gaten."
Pin It
Bekeken: 851x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/