Reclame

"Drie, twee, één..." Onder luid gegil stuift de onderbouw met een noodgang door het lint. Waar de één na twee rondjes al rood aanloopt en met piepende ademhaling om limonade vraagt, racet de ander zonder een druppeltje zweet nog even door. Dinsdag renden alle klassen van basisschool De Stek in Alkmaar zich rot om geld op te halen voor KiKa. "Ik vind het heel zielig voor die kinderen en daarom wil ik ze graag helpen."

Oranje vlaggetjes geven wapperend de route aan. Met een felblauwe lucht en een nog niet te warm zonnetje, trapt de onderbouw na een fikse warming-up en onder luid gejuich de sponsorrun af. Aangemoedigd en vergezeld door wethouder Jasper Nieuwehuizen en triatleet Sander van Staveren. Sander zag van dichtbij wat kanker kan doen, zowel bij zijn vader als de dochter van vrienden. "Als jonge kinderen de kans krijgen om te genezen, zet ik me daar graag voor in." Dit is niet zijn eerste KiKa run en zeker niet zijn laatste: "Vrijdag had ik al een pinksterrun in Oudorp, eind april deed ik een hele marathon en mijn grootste uitdaging wordt een triatlon in Almere." (tekst loopt verder onder foto)

Sander van Staveren houdt het lint vast voordat hij zo weer een rondje mee rent. "Helemaal leuk dat zo'n basisschool wil helpen voor KiKa." (foto: Streekstad Centraal)


Even verderop staat de KiKa mascotte vakkundig high-fives uit te delen aan de voorbij rennende middenbouw. Dat dit een amateurbeer is valt totaal niet te zien. Bij navraagt blijkt de twaalfjarige groep 8'er Julie Bleeker in de warme vacht te schuilen. "Mijn moeder hielp met organiseren en ze vroeg of ik in dit pak wilde. Ik vind het super leuk!", vertelt ze aan Streekstad Centraal. Over een klein uurtje is het de beurt aan Julie om te rennen. Gelukkig is er een invaller die haar plek in het berenpak kan overnemen. "Heel goed dat we dit voor KiKa doen. Ik vind het heel zielig voor die kinderen en daarom wil ik ze graag helpen."

En helpen gaat vandaag door zo hard mogelijk te rennen, voor geld. "We zitten nu op zo'n 5.000 euro", vertelt Christel Folmer, die de run mede organiseert. "We gaan stug door!" Christel kreeg zelf kanker toen ze 24 was. "Iets ouder dan dan de KiKa leeftijd. Toen ik hoorde dat Sander ging rennen voor KiKa, sloeg ik daar op aan. Toen hebben we onze krachten gebundeld en dit georganiseerd." Ze hoopt dat meer scholen zich aansluiten. "Want er is 60.000 euro nodig om een onderzoek naar kinderkanker te starten." Een vijfde van de kinderen overleeft de ziekte niet. Voor hen doen ze het. (tekst loopt verder onder foto)

Een opgeluchte  en warme Julie Bleeker, nadat zij en haar moeder met gepast geweld de berenkop van haar hoofd kregen (foto Streekstad Centraal)


Mid-rondje spreekt Streekstad Centraal nog wat renners aan. "Gaat goed!", hijgen buurjongens Dani (8) en Fender (bijna 8). Ze hebben keihard getraind voor deze dag,  "gewoon door te rennen, zo hard als je kan." Tien rondjes gaan ze voor. Met zes op de teller en nog vijftien minuten te gaan, moet dat lukken.

Ondertussen wordt de zon steeds warmer, de gezichten roder en de grijzen steeds breder. "Goed bezig!", roepen ouders vanaf de kant. Gulzig slokken de rennertjes snel wat klaargezette limonade weg. Opzwepende muziek moedigt, samen met Julie in haar inmiddels bloedhete berenpak, de kinderen aan tijdens hun laatste rondje. Als opgetogen energie en wilskracht een kind konden genezen, zou er na deze ochtend op Het Stek geen ziek kind meer zijn.
Pin It
Bekeken: 821x
Reclame
https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/mahjong-ways-pola-martingale.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/metode-menang-mahjong-wins.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/perspektif-penting-rtp-live.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/rahasia-mahjong-ways2.html https://pakbs.org/rainbow-scatter-sweet-bonanza/ https://irispublishers.com/rtp-anjuran-pakar/ https://www.dermaster-indonesia.com/upload/scatter-spesial-starlight-princess.html https://lippokarawaci.co.id/slot-mahjong-anti-tumpur.html https://www.lippohomes.com/sweet-bonanza-solusi-cuan.html https://lippovillage.com/wild-bandito-profit-instan.html https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/