Hulpdiensten waren zondag in opperste paraatheid bij het strand bij Castricum. Een visser vond een explosief, waarna een deel van het strand werd afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse en heeft de bom tot ontploffing gebracht. "De visser heeft goed gehandeld door ons direct te bellen."

De vondst werd rond 09:00 uur gedaan, waarna het strand het domein werd van politieagenten. Eerst stuurde de agenten een foto naar het team Explosieven Verkenning en vervolgens werd de explosievendienst opgeroepen. "We dachten dat het een geschutgranaat met springstof zou kunnen zijn, maar het bleek uiteindelijk een antitankgranaat", vertelt politiewoordvoerder Ilse Heemskerk in gesprek met Streekstad Centraal.

Dit soort granaten worden gebruikt tegen tanks of andere gepantserde voertuigen. Het gevonden projectiel stamt uit de Tweede Wereldoorlog. "We zijn de visser echt dankbaar, hij heeft goed gehandeld", benadrukt Heemskerk opnieuw. "We hebben ook weleens mensen aan de balie die iets verdachts meenemen. Dat zorgt voor een hele consternatie. Zeker als het pand moet worden ontruimd. Wanneer je iets verdachts ziet, denk dan vooral aan de veiligheid van jezelf en anderen."
Pin It
Bekeken: 395x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/