Handbalster Tess Lieder-Wester heeft een punt gezet achter haar carrière als Oranje-speelster. Na twaalf jaar het doel van het Nederlands dameshandbalteam te hebben verdedigd, vindt de geboren Heerhugowaardse het mooi geweest. "Na het WK van afgelopen december brandt het vuur niet meer zoals het altijd heeft gedaan. Alles afwegende heb ik de moeilijke beslissing genomen om dit hoofdstuk definitief te sluiten door een punt achter mijn interlandcarrière te zetten."

Tess Lieder begon op 5-jarige leeftijd met handballen bij Hugo Girls in Heerhugowaard. Op 2 oktober 2012 speelde ze haar allereerste interland tegen Roemenië. Daarna stond ze nog eens 151 interlands op doel voor het Oranjeteam. Absolute hoogtepunt was het veroveren van de wereldtitel tijdens het WK 2019 in Japan. Een basisplek in het Nederlands handbalteam zat er de laatste paar jaar echter niet zomaar meer in.

"Met heel veel trots heb ik de afgelopen twaalf jaar deel uit mogen maken van het Nederlands handbalteam", laat de inmiddels 30-jarige Tess Lieder weten aan NH Nieuws, mediapartner van Streekstad Centraal. "Dit was altijd met heel veel passie, liefde en plezier voor de sport, het team en de fans."

Stoppen met handballen doet ze zeker niet. Lieder blijft voorlopig keepster bij de Duitse club BVB Dortmund. Maar stoppen met Oranje geeft haar meer tijd voor haar leven naast de sport. "Met plezier en gezonde spanning kijk ik uit naar de toekomst. Er komt meer tijd en ruimte voor mijn gezin en andere ambities die ik nastreef."

Het nationale handbalteam eert Tess Lieder met mooie woorden op sociale media. "Met haar fenomenale reddingen en gepassioneerde manier van juichen heeft ze het hele land handbalfan gemaakt. Ze groeide uit tot het gezicht van het Nederlandse dameshandbal en was een inspiratie voor een nieuwe generatie handbalsters. Nu is het tijd voor een nieuwe focus. We hebben van je genoten Tess!" (foto: NH Nieuws)
Pin It
Bekeken: 696x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/