Wankelend met je fiets de trap af naar de stalling onder het Canadaplein in Alkmaar. Zwoegen terug omhoog. Zeker met een zware elektrische fiets is het voor veel mensen een uitdaging om de ondergrondse stalling te gebruiken. Een te grote wellicht. Maar daar komt half mei verandering in. 

Fietsenstalling De Overdekte onder het Canadaplein wordt uitgerust met het systeem 'VeloComfort', dat bestaat uit twee goten voor fietswielen. De ene goot heeft borstels die de wielen stevig afremmen en is hoog genoeg dat de fiets niet zomaar omvalt. De andere goot heeft een smalle transportband; handrem inknijpen en de fiets gaat vanzelf omhoog. Op YouTube staat een kort filmpje over het systeem.

Ben Bijl (BAS) en Tineke Bouchier (GroenLinks) kwamen met het initiatief om het systeem te plaatsen en dat werd in het Alkmaarse stadhuis enthousiast ontvangen. Ook door wethouder Christiaan Peetoom. "Deze aanpassing maakt de fietsenstalling voor meer mensen toegankelijk die anders liever hun fiets op straat zetten. In de stalling staan ze gratis, veilig en droog."

De toegankelijkheid van De Overdekte verbeteren stond als speerpunt in 'Alkmaar Fietst', een actieplan met als doel zoveel mogelijk mensen veilig en met plezier te laten fietsen. Verdere doelen zijn verbetering van verkeerspunten waar regelmatig (bijna) ongelukken met fietsers gebeuren, uitbreiding van stallingen en het netwerk van fietspaden en stimulering van fietsgebruik.

De VeloComfort is volgens planning medio mei klaar.  Vrijdag 3 mei is de fietsgarage een dagje dicht omdat de trap wordt gerenoveerd. (foto: gemeente Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 1382x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/