Een vernieuwd alarm en beter bereik voor de mobiele telefoon. Stompetoren heeft een nieuwe alarmpaal. Met antennes van KPN. En dat zorgt voor veel oproer. De dorpsraad is furieus en wil de paal weg hebben. De gemeente Alkmaar heeft inmiddels laten weten dat de paal blijft staan. "Ik heb er helemaal geen last van."

"Je moet echt omhoog kijken, wil je hem zien", vertelt postbode Bibi. De nieuwe multifunctionele alarmpaal van Stompetoren staat - net als de vorige - naast basisschool de Wiekslag. Maar wel iets verderop en steekt meters boven het gebouw uit. Vanwege alle ophef is Streekstad Centraal zelf maar eens poolshoogte gaan nemen.

De nieuwe alarmpaal staat vlak naast basisschool de Wiekslag. De buurtbewoners lijken er maar weinig last van te hebben. (foto: Streekstad Centraal)


"Het valt mij niet eens op", zegt Bibi. Dat terwijl ze tegenover de paal woont. "Ik las op Facebook dat er een hoop gedoe over is, maar waar gaat het nou weer over? Zoek een hobby." Ze is niet de enige die zich eigenlijk helemaal niet stoort aan de paal, zo blijkt. "Alleen mijn hond heeft last van het geluid van het alarm, maar ik echt helemaal niet. Ik heb nu zelfs 5g thuis!", zegt de 71-jarige Maarten. "Ik vind het wel goed en handig", vertelt de nog maar 8-jarige Fenne.

We snappen er helemaal niks van. Terwijl het ons niet lukt om de buurtbewoners te vinden die een probleem hebben met de paal, is de dorpsraad er - voorzichtig gesteld - niet blij mee. "Sommige mensen zijn wat dat betreft kortzichtig en kijken niet naar het geheel", zegt Sylvester Liefting van de dorpsraad. "Het ziet er niet uit. Stompetoren heeft zijn naam te danken aan de kerk. Nu kan je het dorp net zo goed omdopen tot Lange Mast."

De paal is groter dan de dorpsraad verwacht had. Met potentie voor meer antennes. Ze zijn boos. (foto: Streekstad Centraal)


Hij is niet alleen ontevreden over hoe de paal er uit ziet. De manier waarop de procedure is verlopen klopt volgens hem ook niet. "Ze hebben het gewoon neergezet zonder overleg." Volgens Liefting zou alleen de alarmpaal vervangen worden. En daar heeft hij een punt. "Hij is veel groter en dikker. Ook zit er een grote kruin op van KPN. Dit ziet er niet uit. En daar kunnen nog twee antennes bij komen", legt Liefting uit.

We gaan het dorp weer in. En terwijl wij bij de paal wachten rijden buurtbewoners langs en besluiten even te stoppen. Het raampje van de auto gaat open. "Lekker laten staan!" Wordt geroepen uit de auto. Ze begrijpen niet hoe de dorpsraad niet wist dat de paal zou komen: "Iedereen wist dat de paal zou komen. Het heeft bij de vergunningaanvragen gestaan." De passagier doet ook een duit in zakje: "Het verplaatsen van de paal kost uiteindelijk ons alleen maar geld."

Of de dorpsraad en de buurtbewoners voor of tegen de paal zijn maakt inmiddels niet meer uit. "De paal blijft staan", zegt Liefting.
Pin It
Bekeken: 584x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/