Ruim twee uur voor eigenaar Ron Bulters bij zijn platenwinkel aankwam, stonden ze al voor de deur. Met hoop en verwachting in hun ogen; die ene speciale uitgave, die is voor mij. Anderen kwamen juist voor de bruisende sfeer, het bandjes-gevoel. "Waar het míj vooral om gaat die dag: hoe maak ik zo veel mogelijk mensen blij?"

Spotify heeft nog niet gewonnen, zo bleek zaterdag tijdens de Record Store Day bij platenzaak Pop-Eye/ Velvet Music in Alkmaar. Er blijft een groep mensen met een voorliefde voor vinyl. "Met name omdat de geluidskwaliteit gewoon beter is", zegt eigenaar Ron Bulters aan Streekstad Centraal, "maar ook: je hebt écht wat in je handen. 'You ówn it', zeg ik vaak tegen jongeren." (tekst loopt verder onder foto)

Dit jaar was er, net als het vorige, veel vraag naar een speciale editie van de band 'The 1975'. "Ik had er maar eentje binnengekregen", zegt Ron. "Dan is het wel sneu dat iemand eerder was en een meisje teleurgesteld naar huis moest." (foto: Marco Schilpp)


En deze Record Store Day viel er een hoop te 'ownen'. Naast optredens van verschillende bandjes, waren alleen op deze dag speciale edities van elpees in beperkte oplages te koop. Ron: "Mijn hele leven verzamel ik al muziek, dus ik weet hoe leuk het is als je van een bepaalde artiest houdt, en er iets speciaals uitkomt." Iedereen blij maken is helaas geen optie, erkent de Pop-Eye eigenaar. "Als er veel vraag is, krijg ik niet altijd alles binnen. Soms kan ik honderd items bestellen en ontvang ik er maar één. Dan moet je mensen soms teleurstellen."

Maar die beperkte oplage is ook deel van de charme, zegt Ron, "part of the game". Met grote drukte tot gevolg. "Andere winkels laten mensen met z'n allen tegelijk naar binnen. Maar dan is het letterlijk duwen en trekken om als eerste te zijn." Bij Ron mochten ze per tien erin, en met een nummertje. " Klanten werden er gelukkig niet chagrijnig van, ze begrepen het. En daar ben ik trotst op. Ik heb echt de leukste klanten van de wereld."

Platenbaas Ron: "Er zijn altijd mensen die niet komen om dingen te kopen, maar het gezellig vinden om de bandjes te zien optreden." (foto: Marco Schilpp)

Pin It
Bekeken: 2734x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/