Gemeente Dijk en Waard bestaat nu ruim twee jaar. Er is nu genoeg tijd verstreken om te kunnen evalueren hoe de fusiegemeente tot nu toe heeft gefunctioneerd. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bureau Necker ingeschakeld om een onafhankelijke evaluatie te doen, met speciale aandacht voor Sint Pancras en Koedijk.

Bij het wetsvoorstel voor de fusie van Heerhugowaard en Langedijk droeg de Tweede Kamer het Ministerie van BZK op om op termijn een evaluatie uit te laten voeren. Daar geeft het ministerie nu gehoor aan. Van groot belang bij het onderzoek zijn de ervaringen van inwoners, bedrijven in de diverse wijken en dorpen en die van samenwerkingspartners zoals de provincie. Er is speciale aandacht voor Sint Pancras en Koedijk, omdat een aanzienlijk deel van de inwoners aangaf bij buurgemeente Alkmaar te willen gaan horen. Grenscorrecties zijn alsnog mogelijke opties, aldus de provincie.

Inwoners van Sint Pancras en Koedijk kunnen meedenken over de onderzoeksvragen voor de evaluatie. Voor inwoners van Koedijk is er een 'ontwerpsessie' voor de enquête op dinsdag 14 mei in Café De Bonte Koe en voor inwoners van Sint Pancras op donderdag 23 mei in Dorpshuis De Geist. Beide ontmoetingen duren van 19:30 tot 21:30 uur. Aanmelden kan tot en met 30 april via necker.survalyzer.eu/dijkenwaardontwerpsessie. Via de website van de provincie worden achtergrondinformatie en updates gegeven.

Naar verwachting heeft Necker in september het onderzoeksrapport klaar. Daarna buigt de gemeenteraad van Dijk en Waard zich over de bevindingen.
Pin It
Bekeken: 464x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/